BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.440,38
HABER /  DÜNYA

Vatikan baba olan rahiplere ilişkin gizli belgeyi kabul etti

Katolik dünyasında sorunlar bitmek bilmiyor. Pedofili ile başı belada olan Vatikan, çocuk babası olan rahipleri kapsayan gizli kurallar içeren bir belgenin olduğunu itiraf etti.

Abone ol

Katolik Kilisesi'nde görev yapanların cinsel ilişkiye girmeme ve evlenmeme sözü vermesine karşın bu sözü tutmayarak çocuk babası olan rahipler için gizli kurallar olduğu Vatikan tarafından doğrulandı.

Babasının Katolik bir rahip olduğunu 28 yaşında öğrenen İrlandalı Vincent Doyle'un kendisiyle aynı durumdakilere yardım için 'Coping International' adında küresel örgütlenmeye gitti.

TEMEL İLKE ÇOCUK
Örgütlenme ile Vatikan'ın çocuk babası olmuş rahiplerle ilgili kurallarını içeren bir belgeye ulaşılmasının ardından 'Kutsal Makam'dan da teyit geldi. The New York Times gazetesinin konuştuğu Vatikan Sözcüsü Alessandro Gisotti "Bu yönlendirici ilkelerin var oluğunu teyit edebilirim. Bu içişleriyle ilgili bir belgedir. Temel ilke çocuğun korunmasıdır.” dedi.

EMİR DEĞİL USUL
Gisotti, gizli kurallara göre babası olan rahiplerin din adamlığını bırakıp kendisini çocuğa adaması ve babalık sorumluluklarının yerine getirilmesinin talep dildiğini söyledi. Rahipler Cemaati Genel Sekreter Yardımcısı Monsenyör Andrea Ripa ise yönlendirici ilkelerin emir değil, usul olduğunu dile getirdi. 

BAZILARI TECAVÜZ EDİYOR
Gazeteye göre rahip çocuklarının bazısı rahiplerle kiliselerde gönüllü çalışan kadınlar ve rahibeler arasındaki ilişkilerin ve bazısı da cinsel suitimal ve tecavüzün sonucu dünyaya geldi. Kaç rahip çocuğu olduğunda dair resmi bir tahmin yok ancak  'Coping International' grubunun web sitesinin 175 ülkeden 50 bin kullanıcısı olduğuna dikkat çekildi.

TACİZLE MÜCADELE KONFERANSI BAŞLAYACAK
Vatikan, en üst düzeydekiler dahil Katolik din adamlarının çocuklara cinsel taciz ve saldırılarıyla ilgili kriz hakkında da perşembe günü başlayacak 4 günlik bir konferans düzenleyecek.