BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vatandaşı çileden çıkaran açığa alma

Mersin'de, bir kavga sonrası götürüldüğü polis merkezinde dayak yediğini iddia ederek 2 polisin açığa alınmasına neden olan şahıs, mahallelinin tepkisiyle karşılaştı.

Abone ol

Olaydan sonra toplanan mahalle sakinleri, şahsın evine yumurtalı saldırı düzenlerken, "Mahallemizde tacizci istemiyoruz" şeklinde slogan attı.

İddiaya göre, mahalle halkının tepkisine neden olan olay, 26 Haziran tarihinde Turgutreis Mahallesi'nde S.İ. ile Şakir Şen adlı şahısların kavgasıyla başladı. Kavgada eline geçirdiği demir çubukla Şakir Şen'i başından yaralayan S.İ., mahalle halkı tarafından linç edilmek istendi. Olay yerine gelen polis ekipleri, S.İ.'yi öfkeli kalabalığın elinden kurtararak Soğuksu Polis Merkezi'ne götürdü. S.İ., taşkınlık yapmaya burada da devam edince, polisler zor kullanarak etkisiz hale getirdi.

Karakoldaki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi veren S.İ., polislerce dövüldüğünü iddia etti. S.İ.'nin şikayeti üzerine polisler hakkında inceleme başlatan Mersin Emniyet Müdürlüğü, 'soruşturmanın selameti' açısından 2 polisi açığa aldı.

Polislerin açığa alındığını duyan mahalle sakinleri, S.İ.'nin Hamideyi Mahallesi'ndeki evinin önünde toplanarak, sloganlarla tepkilerini dile getirdi. S.İ.'nin geçimsiz, mahallenin huzurunu bozan ve sürekli kavga eden bir kişi olduğunu öne süren mahalleli, zaman zaman küçük çocukları da taciz ettiğini ileri sürdü. Öfkeli kalabalık daha sonra yanlarında getirdikleri yumurtaları şahsın evine fırlatınca olay yerine polis ekipleri geldi. Polisin müdahalesiyle dağılan grup, bir süre sonra S.İ.'nin

Turgutreis Mahallesi'ndeki iş yerinin önünde toplandı. Mahallelinin art arda düzenlediği ikinci eyleme, kadınlar ve küçük çocuklar da katıldı. "Mahallemizde sapık istemiyoruz", "Eşlerimize ve çocuklarımıza güvenlik istiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, S.İ.'nin küçük çocukları taciz ettiğini iddia ettiler.

Burada kalabalık adına açıklama yapan Cem Ertuğrul Şen, mahalle sakinleri olarak 25-30 yıldan bu yana bir birbirleriyle iyi geçinen ve hiçbir sorunu olmayan kişiler olduklarını belirterek, "Fakat 6-7 ay önce sokağımızdan bir dükkan satın alan ve öğretmenlik gibi kutsal bir meslekten atılan S.İ. tarafından tacize, tahrike ve hakarete maruz kalmaktayız. Bunları yaparken bay veya bayan ayrımı yapmamaktadır. Amacının da, öğretmenlikten atılma nedeninden dolayı hapis cezası almamak için deli raporu almak zorunda olduğunu, bu nedenle bizleri buna alet ettiğini açıkça beyan etmektedir.

Sakinler olarak hepimiz huzursuzuz. Çocuklarımızın peşinden ayrılamıyoruz. Bu şahısla birçoğumuzun 7-8 ayrı davası var. Biz mahalle sakinleri olarak bu şahsın yaptıklarından dolayı mağdur durumdayız. İleride telafisi mümkün olmayacak olayların önlenmesi için yetkililerin olaya el koymasını ve bu şahsın mahallemizden uzak tutulmasını istiyoruz"
dedi. Kalabalık, yaptıkları açıklamanın ardından dağıldı.