BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Vatandaş kuyumcuların parasını bitirdi

Yastık altındaki altınlarını bozdurup kar etmek isteyen vatandaşlar kuyumculara koşunca, esnaf zor durumda kaldı.

Abone ol

Altın fiyatının yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 oranında artmasının ardından altın bozdurmak isteyenlerin yoğun talebiyle karşılaşan kuyumcu esnafında nakit parası kalmadı. Yastık altındaki altınlarını satarak gelir elde etmek isteyen müşteriler ise kuyumculardan eli boş dönmeye başladı.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altının her zaman vatandaşlar tarafından en güvenli liman ve yatırım enstrümanı olarak görüldüğünü söyledi.

GRAM 90, ÇEYREK 150 LİRA

Yatırım amaçlı ve özel günlerde hediye olarak tercih edilen altının bu yıl da yükselişinin devam ettiğini, yılbaşından bu yana yüzde 22 oranında arttığını vurgulayan Başman, 24 ayar altının gramının 90, çeyrek altının ise 150 liradan satıldığını, bu durumun tüketicilerin davranışlarına yansıdığını bildirdi.

Vatandaşların fiyatının artmasının ardından yastık altındaki altınlarını bozdurmak için kuyumculara akın etmeye başladığını anlatan Başman, "Vatandaş altınını bozdurup haliyle kar etmek istiyor. Ancak kuyumcu esnafında nakit para kalmadı. Yatırımcı değerlendiği için doğal olarak elindeki altını satarak kar elde etmek istiyor ancak sarraflar da nakit sıkıntısında. Nakdimizin olması için satış yapmamız gerekiyor, ancak işyerini satış yapmadan kapatan meslektaşlarımız da var" dedi.