BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.507,58
HABER /  GÜNCEL

Varilleri nasıl gömmüşler?

Haber Özel zehirli varilleri gömenleri buldu! Varilleri taşıyar şoför, suçlamalar karşısında bakın ne dedi...

Abone ol

İstanbul Tuzla’da toprağa gömülen zehirli atık dolu varilleri boş araziye taşıyan kamyon şoförü, işi nasıl yaptıklarını anlattı. Haber Özel adlı televizyon programına konuşan şoför, yaptıklarının yasadışı olduğunu bilmediğini ileri sürdü, bu işin karşılığında 3 bin YTL para verildiğini, kendisinin de 250 YTL kazandığını söyledi.

Mehmet Suiçmez adlı kamyon şoförü 2004 yılının kasım ayında, Ali isminde bir hafriyat şirketi sahibi arkadaşı iş teklif edince hiç tereddüt etmeden kabul ettiğini belirtti. Yapacakları iş, UNIFAR adlı firmanın ‘çöplerini’ atmaktı.
“Varilleri oraya attığımızda zehirli mi değil mi bilmiyorduk. Kimyasal atık olduğunu bilmiyordum, bize ‘erir gider yok olur’ dediler. Koku hiç gitmedi” diye konuştu.

Arkadaşı Ali ile birlikte varilleri, Şerafettin adlı arkadaşının temin ettiği kamyona yükleyen Mehmet Suiçmez, bir ay boyunca, 10 sefer yaptıklarını her seferde 40 kadar varil taşıdıklarını anlattı. Suiçmez'in aktardıklarına göre UNIFAR şirketi aslında onlardan varilleri gömmelerini istememiş. Kamyon şoförü kendilerine ‘varilleri boşaltın sonra da satıp değerlendirin’ denildiğini anlattı.

Bu istek gerçekleşseydi, firma atıklardan geride kanıt bırakmaksızın kurtulacaktı. “Boşaltırken çok kötü bir koku yayılıyordu. İnsanın gücü yetmiyordu boşaltmaya. Kokudan dolayı boşaltma işini bıraktım” diyen Suiçmez, yasadışı bir iş yaptığını bilmediğinde ısrarlı.

Suiçmez, bir varilin patlamasıyla üzerine sıvı sıçradığını, bunun üzerine kimya mühendisi Emine Hanım’ın kendisine ‘merak etmeyin artık grip bile olmazsınız’ dediğini söylüyor. Vicdanen rahatsız olduğu için ihbarda bulunduğunu söyleyen Mehmet Suiçmez, fabrikadan başka kişilerin de atık varilleri aldığını anlattı.