BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  GÜNCEL

Van'daki operasyonda 1'i yüzbaşı 3 askerimiz şehit oldu

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İçişleri Bakanlığı, Van'ın Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği Yıldırım-10 Norduz operasyonunda, 3 askerin şehit olduğunu ve bir askerin de yaralandığını bildirdi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada; Yıldırım-10 Norduz kapsamında Van'ın Çatak ilçesi kırsalında üç teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda, bir jandarma yüzbaşı ile 2 jandarma uzman çavuşun şehit olduğu, bir jandarma yarbayın da yaralandığı belirtildi.

Açıklamada; şehitlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı yarbaya da acil şifalar dileğinde bulunuldu.

Hatay'ın Reyhanlı nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar, Van'ın Çatak ilçesi kırsalında icra edilen operasyonda şehit oldu. Jandarma Uzman Çavuş Uçar'ın şehit olduğu haberi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi nde yaşayan ailesine verildi. Evli ve iki çocuk babası olan şehit Uçar'ın baba ocağının bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit Uçar'ın yakınları ve komşuları, taziye için şehit evine gelmeye başladı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar, törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Samsun'un Havza ilçesinde yaşayan babası Şevket ve annesi Mevlüde Top'a verildi. Şehit Mahmut Top'un baba evine Türk bayrağı asıldı. Evli ve Hilal Başak (3) ile Gökhan Korkut (2) adında iki çocuğu olan Şehit Mahmut Top'un ailesinin Van'da yaşadığı, şehidin cenaze töreni zamanın ise henüz netleşmediği belirtildi.

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan askerlerden evli ve 1 çocuk babası olan 30 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar'ın acı haberi Eskişehir’deki baba ocağına ulaştı. Şehidin Sivrihisar ilçesindeki evine askeri erkan tarafından baba Sabri ve anne Hatice Uyar'a şehadet haberi verilirken; mahalleli şehit evine Türk bayraklarını astı. Evli ve 1 çocuk babası şehidin 3'ü erkek 1'i kadın 4 kardeşinin bulunduğu, bunlardan Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Uyar'ın Kahramanmaraş, Sözleşmeli Er Özgür Uyar'ın ise İzmir Çiğli'de görev yaptığı öğrenildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Genç kadın otel odasında uyandığında yanında yabancı birini görmüştü yeni iddia
Foto Galeri Genç kadın otel odasında uyandığında yanında yabancı birini görmüştü yeni iddia Galeriye Gözat