BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  GÜNCEL

Van'da çadır yangınları artıyor

Van'da Kaya ailesinin kaldığı çadırda çıkan yangın, yanında bulunan 2 çadıra da sıçradı.

Abone ol

Van'da Kaya ailesinin kaldığı çadırda çıkan yangın, yanında bulunan 2 çadıra da sıçradı. Yangında 3 çadır kül olurken, depremzede aileler son anda kendilerini dışarı atarak kurtuldu.

Akköprü Mahallesi'nde oturan 5 kişilik Kaya ailesi hasar gören evlerinin bahçesine kendi imkanlarıyla çadır kurdu. Burada kalmaya başlayan aile fertleri evlerinin yıkılacağı korkusuyla değerli eşyalarını da buraya taşıdı. Bugün sabah saatlerinde çocukları ile çadırda uyuyan Süleyman Kaya'nın çadırına kurduğu sabadan çıkan ateş çadırı tutuşturdu. Bir anda yükselen alevler, hemen yandaki yakınları Orhan Kaya ve Adil Kaya'nın çadırlarına da sıçradı. Kendilerini güçlükle dışarıya atan Kaya Ailesi sakinleri tüm çabalarına rağmen değerli eşyalarını yanmaktan kurtaramadı. Çadır yangını Kaya ailesinin çabalarıyla söndürülürken, itfaiye ekipleri de soğutma çalışması yaptı.

'ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ?'

Çadırların bir anda tutuştuğunu belirten Orhan Kaya, "Amcam ailesi ile birlikte bizim hemen yanımızdaki çadırda yaşıyor. Onun çadırında sobadan çıkan ateş sonucu yangın çıktı. Alevlerin yükselmesiyle birlikte bizim çadırlar da tutuştu. Zaten tutuşmasıyla çadırların kül olması bir oldu. Canımızı zor kurtardık. Çadırları da gidip kendi imkanlarımızla almıştık. Şimdi o da yandı. Ne yapacağız. Gidecek, kalacak yerimiz de yok. Tüm eşyalarımız ve televizyonlarımız çadırın içinde kül oldu" dedi.