BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van Gölü sahillerinde temizlik kampanyası

Van Gölü sahillerinde Van ve Edremit belediyeleri tarafından öğrencilerin de katkıları ile bir temizlik kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Edremit İlçesi Yeni Mahalle'de bulunan Hilmi Irak İlköğretim Okulu önünde startı verilen temizlik kampanyasına Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan, Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, Van Belediyesi Sevk ve İdare Amiri Sadrettin Aksu, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Van Belediyesi ile birlikte Van Gölü sahillerinde temizlik kampanyası yapmayı kararlaştırdıklarını söyleyen Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan, sahillerin temiz kalması için vatandaşlardan özellikle piknik artığı olan sebze ve meyveleri çöp toplama merkezlerine bırakmalarını istedi .

Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan "24 Saat çöp hizmeti veriyoruz. Piknikçilerin atık çöpleri hem koku yapıyor, hem de etrafta sıcakların çıkması ile birlikte sivri sinek ve haşerelerin oluşmasına sebep oluyor. Vatandaşlarımız ilçemizi ve sahillerimizi temiz yaşanır bir şekilde görmek istiyorlarsa lütfen çöplerini ortalığa atmasınlar.

Bugün sahillerin yanı sıra ilçede TOKİ, Yeni Mahalle, Elmalık, Eski Camii ve Yeni Camii mahallelerinde bin 300 çevre dostu, öğrenci ve öğretmenle temizlik kampanyası düzenledik. Kampanyamıza katkı sunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.