BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trafik parkının maliyeti dudak uçuklattı!

Çocukların trafik kurallarını öğrenmesine yönelik, İstanbul'da yapılan trafik parkı 1 Milyon 200 Bin TL'ye mal oldu.

Abone ol

Bahçelievler Belediyesi'nin Yenibosna'da yaptığı "Çocuk Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir ile İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Can Avcı'nın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çocuklar, Yaşayarak Öğrenecek

Açılışta konuşan Topbaş, "Buradaki eğitim parkında yaya geçitleriyle, tünelleriyle, köprüleriyle şehrin bir parçası oluşturulmuş. 2 ay kadar önce Topkapı'da 6 bin 500 metrekare alana kurulu daha büyük ölçekli bir yer daha açmıştık. Bu parklarla birlikte çocuklar şehir yaşamındaki hareketliliği ve yaşamı görerek öğrenmiş olacaklar" dedi.

Park ilçe belediyelerine örnek

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da parkın ilçe belediyeleri arasında bir örnek olarak Bahçelievler halkına sunulduğunu kaydederek, "İki önemli işlevi birlikte üstlenen parkımızda çocuklarımızın trafik eğitimini en doğru yaşlarda uygulamalı olarak almalarını istedik. Burada eğitim alan çocuklarımız yarın büyüdüklerinde trafik kurallarına harfiyen uyacaklar" dedi.

Gösteriler Beğeni Topladı

Törende öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunu gösterileri ile sivil savunma ekiplerinin tatbikatı da büyük beğeni topladı. Kadir Topbaş, Osman Develioğlu ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte kurdele keserek parkın açılışını gerçekleştirdiler. Topbaş ve Osman Develioğlu, daha sonra ilk trafik eğitim dersine katılarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Park 1 milyon 200 bin TL'ye mal oldu

500 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 4 bin 750 metrekarelik bir alana inşa edilen "Çocuk Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı", ilçede bulunan ilköğretim okullarının trafik bilgi ve becerilerinin arttırılması amacıyla yapılan parkta minyatür bir şehir yapılandırıldı.

Yollar, yaya geçitleri, yatay-düşey trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri ile bisiklet yolları ve yaya geçitlerinin yer aldığı parkta, eğitim pisti, eğitim sınıfı, hastane-okul ve konut modelleri ile eğitim laboratuarı da bulunuyor. İlköğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı veren parkta 4 akülü araba ile 4 bisiklet de bulunuyor.

Uzmanlarca planlanan sivil savunma eğitim parkurunda ise, profesyonel tırmanma duvarları ve iniş kulesi bulunuyor. Yapımı 1 milyon 206 bin TL'ye mal olan park, çevre koşullarına uygun olarak bitkiler ekildi. Park içersindeki eğitim tabelaları da uzmanlar tarafından tasarlandı.