BIST 10.257
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.399,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Vampirler beyaz perdede

Beş yeni film bu hafta gösterime giriyor. Gerilim-komedi ve romantizm dolu filmler sizleri bekliyor.

Abone ol Beş yeni film bu hafta gösterime giriyor.

Petra Nielsen, Grete Havnesköld ve Emma T. Aberg'in rol aldığı 'Vampirlerin Şafağı', Anders Banke imzalı.
 
Gerilim türündeki filmde henüz 17 yaşında bir genç kız olan Saga ve doktor olan annesi Annika yeni bir şehre taşınırlar.
 
Genetik tıp konusunda uzman olan Annika bu şehirdeki hastanelerden birisinde iş bulmuştur. Saga, güneşin bulutların arasından yüzünü göstermediği bu kente alışmakta güçlük çekse de okulda tanıştığı tuhaf arkadaşı Vega sayesinde kendine yeni arkadaşlar edinmeye başlar.
 
Saga ve annesi için her şey yoluna girmiş gibi gözükse de annesinin çalıştığı hastanede birşeyler ters gitmektedir. 
 
Sarandon ve Winslet'lı 'Aşk ve Sigara'
 
John Turturro'nun yönettiği 'Aşk ve Sigara'da James Gandolfini, Susan Sarandon ve Kate Winslet rol alıyor. 
 
Romantik-komedi türündeki film, bir erkeğin sadakatsizlik ve sadakatsizliğin bedelini ödeme üzerine yaptığı yolculuğu anlatıyor.
 
Orta yaş krizi eşiğindeki Nick, kızıl saçlı Tula için büyük bir tutku beslemektedir. Nick"in karısı olan Kitty için ise bu ihanet bardağı taşıran son damla olmuştur.
 
Kocasına karşı inancını kaybeden Kitty, nefretten dolayı hissettiği yırtıcı duygulara kendi bile şaşırmaktadır. Nick ise sonunda ailesini içine sürüklediği acıyı anlayacaktır. Karısının sahip olduğu aşk ve saygınlığın değerini zamanla keşfedecektir.

Maria Valverde 'Melissa P.'de
 
Luca Guadagnino'nun yönettiği 'Melissa P.'de Maria Valverde, Fabrizia Sacchi, Primo Reggiani rol alıyor.
 
Dram türündeki 'Melissa P.', 16 yaşında genç bir kızın kendini keşfetme sürecinde giderek bir girdabın içine nasıl girdiğini konu alıyor.
 
Melissa, çoğu akranı gibi, ailesiyle arasında kopukluk hissetmektedir ve cinselliği keşfeder. Genç kızın yetişkinliğe geçişindeki acımasız ve aşağılayıcı ilk deneyimi aşk hakkındaki hayallerini yerle bir eder.
 
Chapiron'dan 'Sheitan'
 
Kim Chapiron'ın yönettiği 'Sheitan'da Vincent Cassel, Olivier Barthélémy ve Leïla Bekhti rol alıyor.
 
Komedi-korku türüdeki filmde Bart, Ladj ve Thai adlı üç genç Paris'te bir gece kulübünde Eve ve Yasmin adlı iki kızla tanışır.
 
Barmen'le kavga eden Bart sokağa atılır. Dışarı çıkan gençleri Eve, annesiyle babasının şehir dışındaki evine davet eder.
 
Mike Mills'den 'Başparmak'
 
Mike Mills'in yönettiği 'Başparmak'ta Lou Taylor Pucci, Tilda Swinton ve Vincent DOnofrio rol alıyor.
 
Komedi - dram türündeki filmde Justin Cobb, 17 yaşında olmasına rağmen hala parmağını emmektedir. Bu ailesine, ilişkilerine ve kişiliğine zarar vermektedir. Bu yüzden bırakmak istemektedir.
 
Arayış içindeki aykırı bir ortodontist guru tarafından yapılan hipnoz terapisi işe yarar ve artık Justin parmağını emmez.
 
Parmak emmeyi bırakınca manik depresif bir hâl alır ve bunun yerine başka bir arayış içine girer.