BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.497,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali'ye araç partileri karıştırdı

CHP ve MHP'liler karşı çıktı. AK Parti kabul ettirdi.

Abone ol

'Muhalefet herşeye muhalefet olmak mı değil mi?' yorum yapılamaz, ancak özellikle CHP ve MHP her karara karşı çıkıyor. Vali'ye araç alınması konusunda da aynı durum yaşandı. İki partinin üyeleri de 'araç alınmaya karşı değiliz, ama...' diyerek gerekçe sundu. AK Partililer ise yine her zamanki gibi oylamada güçlü taraf oldu..

Uşak İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantıları Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında devam ediyor.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında yapılan Mayıs ayı olağan toplantılarının üçüncü birleşimi bugün sabah saatlerinde yapıldı. Valilik makamına araç alınması ile ilgili komisyon raporunun değerlendirildiği toplantıda Özel İdare binasındaki toplantı salonlarının kamu kurum ve kuruluşları ile özel toplantılara tahsis edilip edilmemesi karara bağlandı.

MUHALEFET BUNA DA KARŞI
Gündemin 5. maddesi olan 2010 yılı bütçesinde aktarma yapılarak valilik makamına araç alınması hakkında Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlandı. Komisyon Raporu okunduktan sonra CHP ve MHP’li meclis üyeleri makam aracı alınmasına karşı olmadıklarını ancak uygulanan yöntemin doğru olmadığını öne sürdüler.

CHP RET OYU VERECEKMİŞ
CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yandım, “Aracın alınması yada kiralanması konusunda AK Parti gurubu bize hiçbir bilgi vermedi. Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde araç alımı doğru değil. CHP olarak valilik makamına araç alımına karşı değiliz ama uygulanan yönteme karşıyız. Bu nedenle komisyon raporuna ret oyu vereceğiz”dedi.

MHP: DEVLETE ZARAR VERİYOR
MHP Grup Başkan Vekili Uğur Avcı ise “Araç alımına karşı değiliz ama halk arasında tartışılır hale gelmesi devlete zarar veriyor. Başbakanlık bir genelge ile tasarruf tedbirleri doğrultusunda valilikler dahil araç alımlarında yabancı otomobil alımını sınırlandırdı. Bu durum sıkıntı oluşturabilir”dedi.

AK PARTİ KABUL ETTİRDİ
AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Atasorkun ise makam aracı alınması ile ilgili komisyon kararına katıldıklarını ifade ederek oylamada komisyon raporuna kabul oyu vereceklerini ifade etti. Görüşme sonunda İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu oylattı. Oylamada CHP ve MHP’li 8 meclis üyesinin ret oyuna karşılık AK Partili 10 üyenin kabul oyu ile rapor kabul edildi.