BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Karun'dan yırtan müdür bile şaşkın!

Karun davasındada önceki gün tahliye edilen müze müdürü karara şaşırmış!

Abone ol

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili Yargıtay'ın bozduğu dava, Uşak'ta yeniden görülüyor. Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4. celsesine dört sanık katıldı.

TEKRAR YARGILANIYORLAR
Uşak Arkeoloji Müzesi'nde, dört yıl önce Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından biri olarak kabul edilen Kanatlı Denizatı Broşu sahtesiyle değiştirilmişti. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, aralarında müze eski müdürü Kazım A.'nın da bulunduğu 10 sanıkla ilgili 'Nitelikli zimmet' suçundan verilen hapis cezalarını onamış aynı Ceza Dairesi, Kazım A. ile 5 sanığın 'Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanunu'na Muhalefet, Görevi İhmal' suçundan yeniden yargılanmalarına karar vermişti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Kazım A. ile 5 sanığın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan eksik yargılandığı kanaatine varıp tekrar yargılanmalarına hüküm vererek sanıkların Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde bozma kararındaki suçlarla ilgili tekrar hakim karşısına çıkmalarına karar vermişti.

YENİDEN TUTUKLAMAYA RET
Yargıtay'ın dava ile ilgili bozma ilamı üzerine dava Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı. Bugün sabah dava ile ilgili 4. celse yapıldı. Dava ile ilgili duruşmaya sanıklar eski Müze Müdürü Kazım A., Uğuz S., Bülent Y. ve Halil E. ile sanık avukatları katıldı. Önceki gün Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Eski Müze Müdürü Kazım A. da ilk kez tutuksuz olarak hakim karşısına çıktı.
Duruşmada mahkeme heyeti; sanıkların itirazı üzerine Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nin itirazın kabulü ile ilgili verdiği kararın dosyaya ulaşmadığını belirterek Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklu sanık Kazım A.'nın tahliyesine, itirazın kabulüne karar verildiğinin anlaşıldığını ifade etti. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nden dava dosyasının dönüşünün beklenmesine, Eski Müze Müdürü Kazım A.'nın hazine avukatının yeniden tutuklanması talebinin tahliye tarihi ile duruşma tarihi arasında sanığın tutuklanmasını gerektirir ve tahliye sebebini ortadan kaldırır herhangi bir delilin dosyaya girmediğinden reddine karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanıklardan Bülent Y.'nin CMK'nın 196/1 maddesi uyarınca duruşmalardan bağışık tutulmasına, davayla ilgili gelecek duruşmanın da 9 Haziran 2010 günü yapılmasına karar verdi.

BENCE KARAR SÜRPRİZ
Bu arada Kazım A., duruşma sonrası adliyede gazetecilerle sohbet ederken, "Tahliye kararını sürpriz olarak karşıladım. Hiç beklemiyordum. Çocuklarımı aradığımda inanamadılar. 'Bu sen misin?' dediler. Telefonu kapattıktan sonra defalarca arayıp emin olmak istediler. Dava devam ettiği için bu olayla ilgili konuşmak istemiyorum" dedi.