BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Valilik 'Dilan'a ne olduğunu' açıkladı

Boncuk yuttu denilen Dilan'ın tecavüz mağduru olduğu iddiası sanal alemi ayağa kaldırdı. Haberler üzerine valilik açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Şanlıurfa'da kaldırıldığı hastanede ölen 3 yaşındaki Dilan'ın, "tecavüz" sonucu öldürüldüğü iddiası valilik tarafından yalanlandı.

İddiaya göre Siverek ilçesindeki evlerinin önünde baygın halde bulunan küçük kız hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı. Hastane küçük kızın "boncuk yuttuğu" için öldüğü teşhisini koymuştu. Sosyal medyayı ayaklandıran haber ise küçük kızın tecavüz kurbanı olduğu yönündeki iddia oldu. 

Sosyal medya bu iddiayla çalkalanırken twitterda "Dilan'a Ne oldu?" sorusu trend topic oldu. CHP de 3 yaşındaki Dilan B.’nin dramını TBMM’ye taşıdı.

“Boncuk yuttuğu” gerekçesiyle yaşamını yitirdiği açıklanan Dilan’ın tecavüzü uğradığının anlaşıldığına işaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e, “Bu olayın üstünü kapatmak isteyen kamu görevlileri hakkında hangi adli ve idari işlemler başlatılmıştır? Dilan’a ne olduğunu öğrenmek ve ortaya çıkarmak için Bakanlığınız tarafından yapılan girişimler nelerdir?” diye sordu. 

OTOPSİ RAPORU: YABANCI CİSİM YUTTU

Dilan ile ilgili haberler medyada geniş bir şekilde yer alınca Şanlıurfa Valiliği, yazılı bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Valilik açıklamasında küçük kızın "tecavüze uğramadığı ve bakire olduğunun" otopsi ile tespitinin yapıldığı bildirildi.

YABANCI CİSİM ÖLDÜRDÜ

''Siverek Devlet Hastanesi'nde yapılan 45 dakikalık müdahaleye rağmen küçük çocuk kurtarılamamıştır'' denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Hayatını kaybeden çocuğun yaşının küçük olması sebebiyle müdahalede bulunan sağlık ekipleri tarafından kesin sonuç için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna otopsi yapılması için gönderilmiştir. Ayrıca güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlatmıştır. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı otopsi sonucunda Dilan B'nin yabancı cisim yuttuğu için hayatını kaybettiği ve aynı gün yapılan otopsisinden elde edilen bulgulara göre, 'kişinin ölümünün yabancı cisim aspirasyonuna bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana geldiği' şeklinde raporda yer almıştır.

Otopsi sonucunda, çocuğa herhangi bir cinsel istismarda bulunulmadığı ve tecavüz edildiğine dair hiçbir bulguya rastlanmadığı, çocuğun bakire olduğu adli tıp raporuna yansımıştır.''

Açıklamada, internet sitelerine ve sosyal medyaya yansıyan haberlerin tamamının gerçek dışı olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

"BU BONCUĞU YUTMADIK"
DİLAN'A NE OLDU?


Küçük Dilan'ın tecavüz kurbanı olduğu iddiası sosyal medyada Trend Topic oldu. DilanaNeoldu başlığı ile açılan tartışmaya yüzlerce kişi katıldı.

screen-shot-2012-09-12-at-12.37.47-pm.png 
screen-shot-2012-09-12-at-12.37.30-pm.png
screen-shot-2012-09-12-at-12.28.23-pm.png