BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,10
ALTIN 2.475,31
HABER /  GÜNCEL

Validen LYS adaylarına mesaj var

Polisin Taksim Gezi Parkı'na müdahalesi sonrası karışan sokaklar yarın LYS'ye girecek öğrencileri ayağa kaldırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL)- Koca bir yıl boyunca geleceği için canla başla çalışan 1 milyona yakın genç yarın Lisans Yerleştirme Sınavı'na girecek. Ancak polisin Taksim Gezi Parkı'na müdahalesi sonrası başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin bir çok kentinde sokaklar gösterilerle doldu. Yarın sınava girmek için yatağa giren gençler ise şu sıralar uyuyamıyor. 

İçinde bulundukları çıkmazı sosyal medyaya taşına öğrenci ve veliler Twitter aracılığıyla yetkililere 'Sınavları erteleyin' çağrısında bulundu.

VALİ TWEET ATTI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu twiter mesajında eylemcilerden LYS'ye girecek öğrencileri düşünerek sükunete davet etti. Vali Mutlu mesajında şöyle dedi:

"Bu sabah LYS'ye girecek olan öğrencilerimizin istirahat ve huzurlarını da düşünerek, göstericilerin sükunetli olmalarını özellikle talep ediyor, sevgili öğrencilerimize girecekleri LYS'de basarılar diliyorum"

Twitter'da #sınavlariptaledilsin hastagıyla bir araya gelen öğrenci ve velilerin tepkilerinden bir kaçı şöyle:

Ferhat K ‏@FerhatGala BU KAOSTA nasil sinav olcak ??#sınavlariptaledilsin Çocuklar uyutulmuyor, çocukların geleceği kararmasın sınavlar iptal edilsin!!!!!!!!!!!!!

Bahar Nalça ‏@BaharNalca #sınavlariptaledilsin bari bu genclere aciyin!!!

Çipet Pet ‏@labiget  #sınavlariptaledilsin Gürültüden uyuyamayan ve yarın sınava girecek bütün arkadaşlara sabır ve uyku diliyorum.

Gülsah Sunguroğlu ‏@gulsahsude   yarın ki LYS acilen iptaledilmeli..Hangi genç hangi kafayla o sınavlara girip başarılı olacak.. #sınavlariptaledilsin

Yüksel Hakverdi ‏@YkslHakverdi Yarın ki üniversite sınavını iptal edin!!!!! #sınavlariptaledilsin