BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.435,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali'den belediyelere istifa resti

Burdur Valisi Özçimen dere yataklarına yapılan evlerin yıkılmasıyla ilgili belediye başkanlarına öyle bir rest çekti ki...

Abone ol

İstanbul'da çok sayıda kişinin ölümüne neden olan selden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yayınladığı dere yataklarıyla ilgili yapılaşma genelgesi Burdur'da uygulamaya girdi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, insan sağlığı için akarsu ve dere yataklarındaki uygunsuz yapıların kaldırılacağını bildirdi. Özçimen "Ben bu işi yapamam, halkımla karşı karşıya gelemem" diyen belediye başkanları olursa istifa etsinler resti çekti.

Özçimen, bu konuda ilçe ve belde ve köylerde ön çalışma yapacak olan DSİ yetkililerine destek olunması için kaymakamlar ve belediye başkanlarına talimat verdi.

Vali Özçimen, İstanbul'da yaşanan taşkınlar sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelgeye uyulması noktasında her şeyin yapılacağını ifade etti.

Bazı şahıs, kurum ve kuruluşların taşkın önleme tesislerine değişik müdahalelerde bulunduklarını, dere yataklarına ev ve benzeri yapılan yaptığını kaydeden Burdur Valisi, "Mümkün olan her şeyi yaparak bu genelgeyi uygulama noktasında kaymakam ve belediye başkanlarımızla başarılı olacağız. Bizimle yola çıkacak arkadaşları şu andan itibaren çok ciddi görevler düşecek. İsteyenler istifa edebilir. 'Ben bu işi yapamam, halkımla karşı karşıya gelemem' diyen belediye başkanları bıraksınlar bu işi. Çünkü halkla karşı karşıya gelmek zorundayız. Onlar için, onların çocukları için onlarla karşı karşıya gelmek zorundayız" diye konuştu.

Bu konunun çok hassas olduğunu ve ihmale gelmeyeceğinin altını çizen Özçimen, "Bu işi hızla tamamlayacağız. Tüm dere yataklarını kontrolden geçirip gerekli çalışmaları yapacağız. Özellikle dere ıslahlarına tecavüz edilen yerlerle ilgili süratli çalışma yapacağız. Biz dere yatağını temizlemek için bölgeye gittiğimizde tapulu alanmış, ev varmış, arsa varmış gibi sorunlarla karşılaşmayacağız. Bu başkanlarımıza ve kaymakamlarımıza Başbakanımızın genelgesi doğrultusunda talimatımızdır" şeklinde sözlerini tamamladı.