BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Vali ve başkan anlattı! FETÖ'cü generalin elini kaldırınca...

SİVAS'ta FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi. Günün davasında Sivas Valisi ve belediye Başkanı tanık olarak ifade verdi.

Abone ol

Günün en dikkat çeken FETÖ davası Sivas'ta görüldü. Eski Sivas Garnizon Komutanı tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılandığı davanın tanıkları bomba isimler oldu. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Sivas Valisi Davut Gül o gece darbeci generalin neler yaptığını anlattılar.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıkla valilik binasında yaşadıkları "el kaldırma' olayını anlattı. Evdeyken darbe girişimini öğrendikten sonra valilik binasına gittiğini belirten Sami Aydın, o geceden şunları aktardı;

- "Benden bir müddet sonra sanık geldi. Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanının çok telaşlı olduklarını gördüm. Jandarma komutanımız bu işin FETÖ'cüler tarafından yapıldığını, bu süreçle ilgili mücadele etmemiz gerektiğini söyledi. O süreçte sanık olaylarda önemsenecek bir durum olmadığını, telaşlanmaya gerek olmadığını söyledi."

ELİNİ KALDIRINCA İNDİRİYORDU : O sırada kendilerine meydandaki vatandaşların askeri lojmanlara yürüyeceği şeklinde bir bilgi geldiğini aktaran Aydın, ifadesini şöyle tamamladı.  

-"Biz de konuşma yapmaya karar verdik. Balkona çıktık, sanığın elini kaldırdım, hemen geri indirdi. Bir daha kaldırdım, yine indirdi. Daha sonra sanık önemsenmeyecek bir şey olduğunu söyleyerek makamdan ayrıldı. Ben olayı ilk duyduğum zaman, belediye başkan yardımcılarına talimat vererek belediyeye ait bütün araçları Tugay Komutanlığının önüne gönderdim. Kalkışma olursa trafiği kapatın dedim. Sivas o gün bütün kurumları ile çok güzel bir duruş sergiledi."

SİVAS VALİSİNİN İFADESİ: Tanık olarak ifade veren Vali Gül, Sivas'taki görevine 9 Haziran'da başladığını ve 15 Temmuz'da darbe girişiminin yaşandığını anlattı. Darbe girişiminden saat 22.30 sıralarında haberinin olduğunu aktaran Gül, "İl Emniyet Müdürü ile valilik binasına geçtik. İl Emniyet Müdürüne güvenebileceği adamları yanına almasını söyledim. O da bana öyle yaptıklarını söyledi. Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan da geldi. Başsavcı, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve kurum müdürleri de oradaydı. Sanık bizden 1-2 saat sonra geldi. Geldiğinde üzerinde sivil kıyafetler vardı. Sanık makama geldiği zaman çok rahattı. Bana 'Ortada bir darbe yok, böyle saçma sapan bir şey olamaz, rahat olun' dedi." ifadelerini kulandı. 

SIKIYÖNETİM LİSTESİNDE ADINI GÖRDÜM : Sosyal medyadan yapılan çağrı sonrası meydanda büyük bir kalabalık oluştuğunu anımsatan Vali Gül, "Sanık bu kalabalığın dağıtılması gerektiğini söyledi. Sanık yaklaşık bir saat durduktan sonra makamdan ayrıldı. Sabah sıkıyönetim listesinde adının olduğunu görünce telefon ile arayarak makama gelmesini söyledim. Burada kendisi ile bir saat görüştüm, daha sonra emniyete götürüldü." dedi.

Ara verilen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Sivas İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sinan Şen ile koruması Uzman Jandarma Alparslan Uzun tanık olarak dinlendi.

FETÖ'de kaseti olanlar! VİP listesindeki isimlere bakın!

FETÖ elebaşı Gülen’den Mesut Yılmaz için şok sözler!