BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali kayıtdışı istemiyor

Uşak Valisi, kayıtdışı ekonomi ile mücadelenin önemine değindi.

Abone ol

Uşak Vali Özdemir Çakacak, kayıtdışı ekonomi ile mücadelenin önemine değinerek sivil toplum örgütleriyle görüş alış verişinde bulunmayı önemsediklerini söyledi.

Vali Özdemir Çakacak, Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı (SMMMO) nezaket ziyaretinde bulundu. Geçtğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrede göreve gelen Uşak SMMMO yönetimini tebrik eden Vali Özdemir Çakacak, kayıtdışı ekonomi ile mücadelede mali müşavirlerin önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Hafta sonu Denizli’de iki gün süren bir arama konferansı gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Özdmeir Çakacak, “Kentin sorunları ve neler yapılması gerektiği konusunda kamu kuruluşları ve işadamları ile bir arama konferansı yaptık. Geçen yıl daire müdürleri ile dar kapsamlı bir konferans yapmıştık. Kentin hedeflerini ve sorunlarını değerlendirdik. Denizli’deki arama konferansı oldukça verimli geçti. Ülkemizin temel sorunları arasında yer alan kayıtdışı ile mücadelede mali müşavirler önemli bir misyon üstleniyor. Kayıtdışı ekonomi ile mücadele hepimizin ortak sorunu. Kayıtdışılığı kayıt içine aldığımızda devletimizin vatandaşlara sağladığı hizmetin kalitesi ve miktarı artacaktır. Valilik olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da sivil toplum örgütleri ile birlikte olmaktan görüş alışverişinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Karşılıklı görüş alışverişini önemsiyoruz. Kentin sorunlarının ortak akılla çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz”dedi.
 


Uşak SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu ise mesleki sorunların yanı sıra kentin problerine karşı da duyarsız kalmayacaklarını ifade ederek her konuda kamu kuruluşlarına destek vereceklerini söyledi.