BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,83
ALTIN 2.414,87
HABER /  GÜNCEL

Vahşi cinayetin kan donduran ayrıntıları

100 kişi seferber oldu aradı sonra ise ayı kaçırdı iddiası ortaya atıldı. 12 yaşındaki kızın cesedi günler sonra toprağa gömülü olarak bulundu.

Abone ol

Böyle vahşet görülmedi. Günlerce aranan fakat bulunamayan kızın cesedi korkunç halde bulundu.

İşte o kan donduran itiraflar...

Erzurum'un Tortum İlçesi’nde, 2 yıl önce ayı tarafından kaçırıldığı sanılan ancak, cesedi 4 gün sonra toprağa gömülü olarak bulunan 12 yaşındaki Nuray Akpınar’ı o tarihte 13 ve 15 yaşında olan iki çocuk tarafından elleri bağladıktan sonra 27 yerinden bıçakladıkları, ölmeyince ot balyasında kullanılan ip ile boğarak öldürdükleri anlaşıldı. 2 çocuk sanık hakkında 35 yıla kadar hapis cezası istendi.

Şenyurt Beldesi’ne bağlı Cihanlı Köyü’nde oturan Nuray Akpınar, 28 Ağustos 2010 tarihinde öğle saatlerinde ortadan kayboldu. Tülay-Nevzat Akpınar çiftinin 7 çocuğundan 4’üncüsü Nuray’ı bulmak için Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği, jandarma ve köylülerden olaşan 100 kişi seferber oldu. Köpeklerden de yararlanılan aramada bulunamaması üzerine o dönem ilköğretim okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Nuray Akpınar’ın ayı kaçırdığı iddiası ortaya atıldı. Şenyurt Yaylasın’daki ormanlık alanda ihbar üzerine arama yapan jandarma, 1 Eylül günü kayıp kızın cesedini toprağa gömülü olarak buldu. Gözaltına alınan aynı köyden dört erkek çocuktan S.K. ile A.D., tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Savcısı tarafında hazırlanan iddianamede tutuklu bulunan S. K. ile A. D. hakkında ’Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı, nitelikli kasten öldürmek’ suçlarından 22-35 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

KORKUDAN NE SÖYLEDİĞİMİ BİLEMEDİM

Otopsi raporuna dayandırılarak hazırlanan iddianamede Nuray Akpınar’ın 27 yerden kesici ve delici aletle yaralandığı ve iple boğma sonucu öldürüldüğü ifade edildi. Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinsel istirmar suçlarını kabul etmediğini belirten S.K., Nuray Akpınar’ı A.D.’nin ipi boğazına geçirip ayağı ile yüzüne bastırarak boğduğunu öne sürdü. S.K., "Bıçakladıktan sonra ’Hastaneye götürelim’ dedim. A.D., kabul etmedi. Olanlardan pişmanım. Nuray benim yanıma gelmişti fakat beni öpmedi. Yakalandığımda korkudan ne söylediğimi bilmiyordum" diye konuştu.

Cinsel istimar suçunu kabul etmeyen A.D., arkalarından S.K.’nın kızı korkutmak amacıyla bıçakladığını, daha sonra kendisinden de bıçaklamasını istediğini ifade ederken, "Daha sonra boğduk. Nuray ile cinsel ilişkimiz olmadı. Korktuğumdan o şekilde beyanda bulundum" dedi.

Nuray Akpınar’ın babası da kızının neden öldürüldüğünü bilmek istediğini söyledi. Nevzat Akpınar, sanıkları önce Allah’a sonra da yüce Türk adaletine havala ettiklerini belirtti.

İddianamede yer alan tutuklu A.D. ve S.K.’nın ifadelerine göre, Nuray Akpınar ile cinsel ilişki kurdukları belirtildi. Olaydan önce 2-3 kez cinsel ilişkiye girdiğini öne süren A.D., son olarak 2010 yılının bahar aylarında Nuray ile kendi rızasıyla birlikte olduklarını bildirdi. Arkadaşları olan M.F.D., Y.E.B. ve S.K.’nın da kızla cinsel ilişkiye girdiğini iddia eden A.D., şunları anlattı:

BANA TECAVÜZ ETTİĞİNİZİ SÖYLERİM

"28 Ağustos günü S.K. ile beraber köyün karşısındaki tepeye giderken Nuray da peşimizden geldi. Nuray daha önce bize ’Bana para vermezseniz bana tecavüz ettiğinizi söylerim’ dedi. Bunun üzerine S.K. ile birlikte Nuray’ı öldürmeyi düşündük. S.K.’nın elinde odun sıyırmak için bıçak vardı. Bana ’Gel bunu şurada öldürelim. Yoksa bu bizi köylülere söyler bize laf gelir. Nuray’ın ağzını tut’ dedi. Bunun üzerine ben Nuray’ın ağzını tuttum. S.K. ise, göğsünün altına doğru ve karnına 3-4 kez bıçağı sapladı. Ardından S.K. tuttu ve ben aynı bıçakla karın boşluğuna vurdum. Hastaneye götürürsek olayın duyulacağını düşünerek vazgeçtik. Sonra otların arasında bulduğumuz ipi iki yandan tutarak Nuray’ın boynuna geçirdik. S. K. ile beraber iki yandan ipi çekerek boğduk. Sonra da orada toprağa gömdük."

BENİ ÖPMEYE BAŞLADI

Nuray’ın Y. E. B. ile cinsel ilişkiye girdiğini duyduğunu söyleyen S. K. ise savcılıkta " Olay günü Nuray yanıma geldi. Beni öpmeye başladı. Tahrik oldum pantolonumu çıkardım. Aynı şekilde Nuray da çıkardı. Çıplak yattık ancak ilişkiye girmedik. Üzerimizi giydikten sonra Nuray olay yerinden ayrıldı. 2 saat sonra A. D. ile bize ait araziye gitmeye karar verdik. Odun kesmek için yanıma bıçak almıştım. Nuray arkamızdan geliyordu ’Bana para verin yoksa ilişkiyiye girdiğimizi herkese söylerim’ dedi. Korkmaya başladım. A.D. ’Sen dün bunu öldürelim demiştin, işte fırsat ’ dedi. Ellerini A.D.’nin kemeri ile bağladık. A.D. ağzını tuttu, ben de bıçağı 4 kez sapladım. Bıçağı A.D. aldı ve bu kez ben tuttum, o vurdu. Daha sonra ölmediğini düşünerek balyalar üzerindeki ipi kesip tekrar Nuray’ın yanına geldik" diye konuştu.

TACİZCİYİ EVİRE ÇEVİRE DÖVDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

'OH CANIMA DEĞSİN'

Olay merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi’nde yaşandı. İddialara göre, A.A. arkadaşlık yaptığı Fatma A. (43) ile anlaşamayıp ayrıldı. Ancak A.A. bir süre sonra ayrıldığı Fatma A.'yı rahatsız etmeye başladı.

Fatma A.'nın kız kardeşi Fidan A. (38), bu durumdan rahatsız olunca A.A. ile tartıştı. A.A.'nın "2 pısırık kardeşin var. Onlar bana bir şey yapamaz, istediğimi yaparım" sözlerine sinirlendiği öne sürülen Fidan A., bu sırada eline geçirdiği sopa ile A.A.'ya vurmaya başladı. 

OH CANIMA DEĞSİN PİŞMAN DEĞİLİM

Evde başlayıp sokakta devam eden kavgayı çevredekiler ayırmak istedi, ancak Fidan A. elindeki sopa alınınca keserle A.A.'ya saldırdı. Sopa darbeleriyle vücudunda morluklar oluşan ve kafasına darbe alan A.A. hastaneye kaldırıldı. Polis, güçlükle sakinleştirilen Fidan A.'yı gözaltına aldı. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen Fidan A., A.A.'nın ablasını taciz ettiğini belirterek, "Ablamı taciz ediyordu, sopayla dövdüm neyle döveceğim. Kafası yarıldı, mahalleli kurtarmasaydı biraz daha dövecektim ama kurtardılar ne yapayım, oh canıma değsin. Pişman değilim." dedi.

ÇANAKKALEDE BİR KADIN KENDİNİ YAKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]SİZİN YÜZÜNÜZDEN KENDİMİ YAKIYORUM

Çanakkale’de bir kadın, üzerine benzin dökerek kendini yaktı. Kadının borçları nedeniyle haciz gelmesi üzerine kendini yaktığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Çanakkale Belediyesi’ne ait benzinlikten yasak olmasına rağmen bir şişe benzin alan H.Ö. (52), belediyenin önüne gelerek bağırmaya başladı. Çanakkale Belediyesi’ne dönerek “Sizin yüzünüzden kendimi yakıyorum.” diyen H.Ö., daha sonra benzini üzerine dökerek çakmağı yaktı. Aniden alevler arasında kalan H.Ö’yi çevredeki vatandaşlar önce montları ile söndürmeye çalıştı. Yangın sönmeyince bir vatandaş, yangın tüpü ile alevleri söndürdü. Yüzünde ve vücudunda önemli derecede yanıklar oluşan H.Ö., daha sonra Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

H.Ö.’nün borçları nedeniyle işlettiği büfesine haciz gelmesi sonucu kendini yaktığı öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, benzinliğin yasak olmasına rağmen pet şişe ile benzin veren benzinliği de soruşturmaya dahil etti.

KARNINDAN 3 KİLO UR ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]KARIN AĞRISI ŞİKAYETİ İLE GİTTİ

Niğde'de karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gelen kadının karnından 3 kilogram ağırlığında ur çıkartıldı.

Karın ağrısı şikayeti ile Niğde Özel Hayat Hastanesi'ne başvuran 38 yaşındaki kadın hastanın yapılan muayenesinde, rahminde 3 kilogram ağırlığında ur ile 20'den fazla miyop urlar bulunduğu tespit edildi. Urlar, Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Boz tarafından yapılan ameliyat ile çıkartıldı.

Dr. Mehmet Boz, "Hastamızı acil olarak ameliyata aldık ve 2 saatlik süren bir ameliyat ile 3 kilogram ağırlığında ur ile 20 tane miyop ur hastanın rahminden başarılı şekilde çıkartıldı. Hastamız hastanemizde tedavi altına alınmıştır. Hastamızın sağlık durumu iyi." dedi