BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İsrail bugün Çağlayan'da yargılanıyor!

Twitter'da geceye Mavi Marmara ve İsrail yargılaması damgasını vururken mahkeme bu sabah başladı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK) Mavi Marmara gemisinde 9 yolcunun ölmesi ve 50'yi aşkın kişinin yaralanmasıyla biten İsrail operasyonuna ilişkin dava, 2.5 yıl sonra bugün başladı. Dava sosyal medyada büyük yankı bulurken Twitter'da geceye damgasını vurdu.

İsrail yargılanıyor ve Mavi Marmara başlıklarına gelen yorumlarda davaya geniş bir destek sunulurken İsrail'e sert tepki gösterildi. Twitter'da TT listesine birden çok başlıkla giren Mavi Marmara yargılaması sosyal medyada günün en çok konuşulan konusu oldu bile...

İŞTE TWITTER'DAKİ MAVİ MARMARA YORUMLARI

Mavi Marmara yoluna devam ediyor! Simdi milyonlar o gemide!#israilyargılanıyor İsrailNihayet Yargılanıyor

Mavi marmara katliamini yapan israel ve usaklarini bir kez daha lanetliyorum!

Bugün günlerden Mavi marmara #israilyargilaniyor"

Osmanli'dan bu yana ovunebilecegimiz tek sey Mavi Marmara.#israilyargilaniyor

Mavi Marmara davası sembolik bir dava bile olsa her türlü mahkumiyet gereklidir. Umarım uluslararası hukuk da işletilir.#İsrailyargılanıyor

İsrailNihayet Yargılanıyor ! Mavi Marmara davası başlıyor. israil Bunun Hesbini Bizden Sorar Diye Düşünen Zavalli Korkaklar Hala Var ..

Mavi Marmara davası sembolik olarak önemli . Şuan Çağlayandan paylaşılan fotolarda Filistin-Türkiye Bayrakları beraber, birlik içinde

#israilyargilaniyor Hukuktan anlamayabilirsiniz, ama zalimin yüzüne karşı Hak'kı haykırmak cihattır, onu yapabilirsiniz eminim.

Çağlana'da hangi siyasi parti temsilcileri var acaba?#israilyargilaniyor

Günaydın... İsrailNihayet Yargılanıyor... Mavi Marmara hiç durmadı ve durmadan yoluna devam ediyo'... #israilyargilaniyor

#israilyargilaniyor ...şehitler çağlayanda siyonistler nerede...

''ah o gemide ben de olsaydım''dan sonra şimdi de ''ah o salonda ben de olsaydım''. #israilyargilaniyor İsrailNihayet Yargılanıyor

Mavi Marmara yoluna devam ediyor! Simdi milyonlar o gemide!#israilyargilaniyor İsrailNihayet Yargılanıyor

Mavi Marmara Caglayan'da insanligi temsil ediyor #israilyargilaniyor!!

Bebek katili, barış düşmanı, fitnenin başı, şeytanın uşağı İsrailNihayet Yargılanıyor

"İsrailNihayet Yargılanıyor" YAK O ODUNLARI ALLAH'IM

Mavi Marmara davasindaki en sansli insanlar orada Sehit olanlardir. İsrailNihayet Yargılanıyor ama YARGI...ADALET bu Dünyada sadece tiyatro!

"İsrailNihayet Yargılanıyor" deyip İsrail ile stratejik ortağı olan iktidarı desteklemek; Muhafazakar Zekası.

Kimse cezasız kalmayacaktır.. İsrailNihayet Yargılanıyor

İsrailNihayet Yargılanıyor yargılamanın laf olduğunu düşününenler de haklı ama Allah'ın terazisi şaşmaz. Zalimler için yaşasın Cehennem!

DAVADA KİMLER YARGILANACAK?


Gazze'ye insani yardım taşıyan ''Mavi Marmara'' gemisine düzenlenen saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Ashknazi Levi dahil 4 kişinin yargılanacağı dava bugün Çağlayan'daki İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 2010 yılında İsrail komandolarının Mavi Marmara gemisini basmasıyla ilgili dört İsrailli komutanın gıyabi yargılanması İstanbul'da başladı. İsrail komandolarının Gazze ablukasını delmeye çalışan yardım gemisine düzenlediği baskında 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskın İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkileri büyük ölçüde germişti. Dört komutanın suçlu bulunması durumunda mahkeme tutuklama emri çıkarabilir. 2010 yılının Mayıs ayında Gazze'ye doğru yol aldığı sırada uluslararası sularda basılan Mavi Marmara gemisinde 600 Filistin yanlısı eylemci bulunmaktaydı.

İsrail, gemideki Türk eylemcilerin saldırmalarına karşı komandolarının kendilerini koruduğu konusunda ısrar ediyor.

BM'NİN RAPORU İSRAİL'İ AKLAMIŞTI 

Olayla ilgili araştırma başlatan Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze ablukasının "yerinde bir güvenlik tedbiri" olduğuna; gemiye inen İsrailli askerlerin de "kayda değer oranda şiddetli bir direnişle karşı karşıya kaldığına" kanaat getirmişti.

Ama BM, İsrail'in gemiye çıkarma yapıp şiddete başvurmasının "aşırı ve anlamsız" olduğuna karar vermişti. Olayla ilgili kendi soruşturmasını yapan İsrail ise ölümlerden üzüntü duyduğunu açıklamıştı. İddianamede, dönemin Genelkurmay Başkanı Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında, aralarında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmenin" de olduğu çeşitli suçlamalar bulunuyor. 

500 KİŞİ TANIK OLARAK İFADE VERECEK

Olay sırasında gemide bulunan yaklaşık 500 kişinin tanık olarak ifade vermesi bekleniyor.
Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği davayı "hukuki itibardan uzak tek taraflı siyasi hareket" olarak niteledi. Büyükelçilik, bu sorunun İsrail ve Türkiye arasında konuşarak çözülmesi gerektiğini söylüyor. Ölümlerle sonuçlanan baskına verilen uluslararası tepkilerin ardından İsrail, Gazze'ye uyguladığı ablukayı hafifletip gıda malzemelerinin girmesini serbest bırakmıştı.

basliksiz-7.20121106150229.jpg