BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım dev projeler için tarih verdi

Hangi havaalanı ne zaman açılacak? Metrolar, Marmaray ve hızlı trenlerde son durum ne? Bakan Yıldırım cevapladı.

Abone ol

TRT Haber’e konuk olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, merak edilen konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.  Yıldırım’ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle;

- Türkiye’nin notunun yükseltilmesi, finans faizleri daha uygun şartlarda olacağı için daha fazla yatırım yapılacağı anlamına geliyor.

- Türkiye, devlet eliyle istihdam oluşturan ülke olmaktan çıktı. Özel sektör yatırımların % 70’ini, kamu ise % 30’unu gerçekleştiriyor. Bizim yatırımlarımız, yatırımcının önünü açan yatırımlar.

- Bölünmüş yolları yapmasaydık trafiğin hareket etme hali olmazdı. Hala bazı yerlerde sorunlar yaşanıyor. Bayramlarda yığılmalar yaşanıyor. Şehir giriş ve çıkışlarında çift yollar yetersiz kalıyor.

HAVAALANLARI

- Uşak-Kütahya-Afyonkarahisar arasına yapılan Zafer Bölgesel Havaalanı 25 Kasım’da açılacak.

- Bingöl, Şırnak havaalanları bu yılın sonunda bitecek. Terör örgütü o bölgenin kalkınmasını istemiyor.

- THY-Lufthansa birleşmesi olabilir. Teklifin onlardan geldiğini sanıyorum.

DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜSÜ

- İzmit Köprüsü dünyanın en uzun köprüsü olacak. Yaklaşık 3700 metre…

- Marmaray’ın resmi açılışı gelecek yıl 29 Ekim’de yapılacak.

TAKSİM'İN YAYALARA AÇILMASI

- Taksim’in yayalara açılması çalışmalarında tabi ki bir takım sıkıntılar olacak. Çalışmalar devam ediyor, iki etapta tamamlanacak.

HIZLI TREN

- Hızlı tren projelerinde verdiğimiz sözü tutup, zamanında bitireceğiz. Ankara-Bilecek-Bursa-İzmit-İstanbul hattında çalışmalar sürüyor. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hattı 2017’de tamamlanacak. Ankara-Yozgat-Erzincan hattının da çalışmaları sürüyor.

ANKARA METROLARI

- Ankara’da metro çalışmaları devam ediyor. Kızılay-Çayyolu hattı ile Batıkent-Sincan metroları 2013’ün sonunda hizmete girecek. 1 milyon 200 bin kişi taşınacak. Tandoğan-Keçiören hattı ise 2014’te tamamlanacak.