BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Vahşetin sanıklarına rekor ceza

Bursa’da, bin 500 lira yüzünden patronunu hunharca öldürdüğü iddia edilen genç ve iki arkadaşı, toplam iki ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 5...

Abone ol

Bursa’da, bin 500 lira yüzünden patronunu hunharca öldürdüğü iddia edilen genç ve iki arkadaşı, toplam iki ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyetinin hiçbir indirim yapmadığı sanıklardan sadece yaşı küçük olanın cezası kanun gereği indirildi.
4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak maksadıyla tasarlayarak adam öldürmek, silahla gece vakti yağma ve mala zarar vermek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istenen tutuklu sanıklar M.A.’nın (19) arkadaşları M.Y. (19) ve M.M.D. (18) son kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl ekim ayında Yunuseli Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bin 500 lira yüzünden 2 çocuk babası Savaş Aygün’ü önce bıçaklayıp ardından da başına levye ile vurarak öldürdükleri iddia edilen sanıklar, son sözlerinde mahkemenin takdirine sığındıklarını söyledi.
Sanık avukatları ise, müvekkillerinin suç kastıyla hareket etmediğini ifade ederek, tahliyelerini istedi.
Maktulün eşi E.A.’nin da hazır bulunduğu duruşmada mahkeme, hiç ara vermeden kararını açıkladı. Tutuklu sanıklar M.A. ve M.Y, hakkında “kasten adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “yağma” suçundan 12’şer yıl, “mala zarar vermek” suçundan ise 2 biner lira para cezasına mahkum edildi.
Mahkeme, olay tarihinde 18 yaşını doldurmayan M.M.D.’nin cezasında ise sadece yaş küçüklüğü sebebiyle indirim yaptı. M.M.D., “kasten adam öldürmek” suçundan 24, "yağma" suçundan 8, mala zarar vermek suçundan ise bin 800 lira para cezasına çarptırıldı.

BIÇAK KIRILINCA LEVYE İLE ÖLDÜRMÜŞLERDİ
Bilindiği gibi 2013 yılı Nisan ayında Yunuseli Mahallesi’nde meydana gelen olayda, çift cam imalatı yapan 2 çocuk babası Savaş Aygün, dükkanını açtıktan sonra kimliği belirsiz 3 kişinin saldırısına uğramıştı. Karnına sokulan bıçağın kırılması üzerine başına levye ile vurularak öldürülen Aygün’ün cesedi, kafasına poşet geçirilmiş halde bulunmuştu. Aygün’ün yanında çalışan M.A.’nın (18), "Benim patronumda çok para var" diyerek arkadaşları M.D. (17) ve M.Y’yi (18) çağırdığı, üç gencin, maktul sabah dükkanına gelene kadar iş yerinde gece boyu esrar içtiği iddia edildi. Aygün’ü öldürdükten sonra arabasındaki çantadan bin 500 lira para, çek koçanı ve cep telefonunu alan sanıklar, olayın ardından kaçıp saklandıkları Görükle semtindeki boş bir inşaatta yakalanmıştı.
(İHA)