BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İyi ki doğdun İlber Hoca

Prof. Dr. İlber Ortaylı 67 yaşına bastı. Ortaylı, doğum gününü Bilkent Üniversitesi mezunları ile tarih sohbetinde kutladı.<br/>Tarih konusu...

Abone ol

Prof. Dr. İlber Ortaylı 67 yaşına bastı. Ortaylı, doğum gününü Bilkent Üniversitesi mezunları ile tarih sohbetinde kutladı.
Tarih konusunda bir duayen olarak kabul edilen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği(BİLMED) tarafından düzenlenen etkinlikte tarih sever Bilkent mezunları ile buluştu. İki saate yakın süren konuşmasında, iyi bir tarih anlayışının gelişmesinde gerekli olan unsurları belirten Ortaylı,
bazı milletlerin iyi tarih yazdığını, bazı milletlerin ise iyi tarih yaptığını belirtti. Bilimsel olmayan, dedikodu düzeyinde kalan tarih kitaplarının yazılabildiğini kaydeden Ortaylı, bunun insanlarda yanlış tarih şuurunu oluşturduğunu ifade etti. Ortaylı, bu durumun ilerde yaşanabilecek problemler oluşturabileceğini ve resmi tarihe alternatifmiş gibi yanlış bir tarih bilincinin gelişmesine vesile olduğunu belirtti. Bu sebeple tarih bilmenin ferdi bir sorumluluk olduğunu ve bu yüzden doğru kaynaklardan tarihin öğrenilmesi gerektiğini anlatan İlber Ortaylı, farklı kaynaklardan çapraz okuma yapılmasını tavsiye etti.
Ortaylı, özellikle Dışişleri ve akademi dünyasında bulunan Bilkent Üniversitesi mezunlarını takdirle karşıladığını ve beğendiğini ifade etti.
Programda, Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya bir de sürpriz yapıldı. 67 yaşında basan Ortaylı için pasta kesildi.
(İHA)