BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uzunlar kısalara göre daha mutlu

Bir araştırmaya göre uzun boylu insanlar, daha mutlu olduklarını ve mutsuz olan birçok erkeğin ise daha kısa olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

"Ekonomi ve İnsan Biyolojisi" adlı dergide yayınlanan araştırmada, uzun boylular hayata daha olumlu yaklaştıkları, mutluluk ve eğlence gibi duyguları da daha rahat ortaya koyma eğiliminde oldukları açıklandı.

Bu kişilerin stres ve öfke gibi deneyimlerle karşılaşmalarına rağmen acı ve üzüntüyü daha az dile getirdikleri kaydedilen araştırmada, bu durumun sebeplerini mercek altına alan uzmanlar, bu durumun eğitim ve gelir düzeyiyle ilişkili olduğunu belirttiler.

Araştırma kapsamında, Ocak 2008 ile Nisan 2009 tarihleri arasında 18 yaş üzeri 450 binden fazla kişiyle konuşan uzmanlar, katılımcıların boyları ile sürdükleri yaşamı değerlendirdi. Uzun boylu insanların genel olarak eğitim ve gelir düzeyinin daha yüksek olduğu sonucuna varan araştırmacılar, bu iki etkenin, hayata bakış açısında etkili olduğunu da sözlerine eklediler.

Çıkan sonuçlara rağmen araştırmacılar, söz konusu çalışmadan en uzun boylu insanların en mutlu grup olacağı sonucunun çıkarılamayacağına dikkat çekiyor.

Kendilerini yaşam merdivenin altında gören erkeklerin boyunun ortalamadan yaklaşık 2 cm kısa olduğu belirtilen araştırmada, kadınların ise 1,3 cm kısa olduğuna değiniliyor.