BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Uzun tatil insanı mutlu etmiyor

Bunaltıcı yaz sıcaklarında tatile çıkmak üzere olanlar uzun bir tatil hayali kuruyor olabilir. Ama kısa ve sık tatil daha makbul...

Abone ol

Bunaltıcı yaz sıcaklarında tatile çıkmak üzere olanlar uzun bir tatil hayali kuruyor olabilir. Ama yapılan bir araştırma bütün bir yıla yayılan kısa ve sık tatillerin, uzun bir tatilden daha iyi geldiğini söylüyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, insanlar uzun bir tatilden ziyade sık yapılan, ama kısa süren tatillerle daha mutlu oluyor.

Psikologlar, sık sık mini tatiller yapan insanların, belli bir süreliğine uzun tatil yapanlara göre daha mutlu olduklarını belirtiyor.

Araştırmaya göre, 'küçük molalar' veren insanlar daha fazla mutlu anıya sahip oluyor. Uzmanlar insanların duyduğu haz ve memnuniyetin, yaptıkları tatil tarzına alışmalarıyla azaldığını belirtiyor.

Kuzey Carolina'daki Duke Üniversitesi'nden profesör Dan Ariely, "Uzun bir tatilde yedi gün bir günden daha iyi değildir, çünkü heyecan verici değildir. Bu yüzden genel olarak yıl boyunca  dört kez kısa tatillere çıkmak, bir kez uzun tatil yapmaktan daha faydalıdır" diyor.

Ancak böyle düşünmeyen uzmanlar da var. Tim Harford, kısa tatillerin yolculuk stresi yaratacağını, kişinin yeterince dinlenemeyeceğini savunuyor.