BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.467,19
HABER /  GÜNCEL

Uzun ömrün sırrı 2012de piyasada

İnsanların 100 yaşından sonra bile sapasağlam olmayı sağlayan yöntem 2 yıl içinde hazır olacak.

Abone ol

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kraliyet Bilim Akademisi tarafından düzenlenen “Saati Geri Çevirmek” adlı ölümsüzlük ve yaşlanmayı geciktirme (anti-aging) ile ilgili konferansta konuşan bilim adamları, 2012’den sonra yaşlanmayı geciktiren ilaçların piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Yaşlanma konusunda tıp alanının en önemli uzmanlarından olan Profesör Nir Barzilai “İlaç şirketleri yaşlanmayı yavaşlatan haplar üzerinde çalışıyor. Büyük ihtimalle 2012’den sonra kullanıcılara sunulabilir” dedi. Üzerinde çalışılan ilaçların umut verici olduğunu dile getiren Barzilai hapların alınmasıyla birlikte herkesin 100 yıldan fazla yaşayabileceğini belirtti.

Hapların kanser ve alzheimer gibi yaşlanmanın neden olduğu rahatsızlıkları engelleyeceği belirtildi. Konferansta konuşan diğer uzmanlar da şu anda insanoğlunun, fareler üzerinde yaptığı deneylerde, yaşlanmaya neden olan mutasyonların nedeni olan 10 genin tespit edilmiş olduğunun altını çizdi. Ayrıca konferansta söylenen ve “doğal olarak” ömrü uzatan 6 şey ise şu şekilde sıralandı:

- Kararında yemek yemek

- Düzenli egzersiz yapmak

- Sosyal olmak

- Beynin sürekli aktif olması

- Sağlığınızı sürekli kontrol ettirmek

- Hayattan zevk almak