BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,93
ALTIN 2.444,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti engellilere kucak açtı

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper engellilere söz verdi.

Abone ol

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Engelliler Hhaftası nedeniyle, Armutlu köyü İlköğretim Okulu ve Eşme Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Engelli öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle görüşerek sorunlarını dinleyen Alper, sorunların çözümü için gerekeni yapacaklarını dile getirdi.
Eşme ziyaretini Armutlu köyüne giderek başlayan İl Başkanı Hilmi Alper beraberindeki heyetle birlikte 950 nüfuslu köyde 37 tane zihinsel engelli vatandaşın olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Köy muhtarı Kamil Ünal’dan bilgi alan Alper, Eşme’de bir Engelli Bakım Merkezi yapmayı planladıklarını ifade etti. Köy ziyareti esnasında Alper ve beraberindeki heyete köyün sorunlarını anlatan Muhtar Kamil Ünal, “Köydeki engelli vatandaşlarımız için incelemelerde bulunmak üzere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden yetkililer geldi ancak kan tahlili dayi yapamadan gittiler. Köyümüzdeki bazı ailelerde yoğun olarak zihinsel engelli doğumlar meydana geliyor uzun yıllardan beri. Bu durumun bazı ailelerde yoğunlaşması dikkat çekici. Nedenini hiç kimse bilmiyor. Köydeki 37 engelli vatandaşın 15 tanesi 18 yaşın üzerinde gerii kalanlar ise 18 yaş altında. Bunların geleceği için bir Rehabilitasyon merkezi yapılarak koruma altına alınmaları ve tedavilerinin yapılmasını istiyoruz”dedi.
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ise köydeki engelli sayısının köy nüfusunun yüzde 4 ‘üne denk geldiğini belirterek, bu konuda bir rapor hazırlayarak Sağlık Bakanlığı’na göndereceklerini söyledi. Başkan Alper, zihinsel engelli vatandaşların rahat ve kendi işlerini görebilecekleri bir yer yapılabileceğini de anlatarak ilçede Engelli Bakım Merkezi oluşturulması için çalışma başlatacaklarını vurguladı.
Armutlu köyü ziyaretinin ardından Eşme Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, öğrencilerle yakından ilgilendi. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Güney’dan sorunları da dinleyen Alper, toplumun bir ferdi olarak engellilere saygı göstermek, onları toplumun bir parçası olarak kabul edip dışlamamak gerektiğini söyledi.
İl Başkanı Hilmi Alper’e ziyaretlerde İl Başkan Yardımcısı Selami Işık, İl Genel Meclisi Üyeleri Turgay Kılınç ve Ali Yayla ile AK Parti Eşme İlçe Başkanı Namık Alkan ve ilçe teşkilatı yöneticileri de eşlik etti.