BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.470,08
HABER /  GÜNCEL

Hemşireler Uşak a dert yandı

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasında hemşireler dertlerini paylaştı.

Abone ol

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da kutlanıyor. Hemşirelik Haftası nedeniyle hemşireler Atatürk Anıtı'nda bir araya gelerek Anıta çelenk koydu.

Çok sayıda hemşirenin bulunduğu törende hemşireler adına açıklamalarda bulunan Uşak Devlet Hastanesi Başhemşiresi Fatma Yıldırım, “Hemşirelik sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir”dedi.

Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin de katıldığı çelenk koyma töreninde Gülden Gürel ve Sevilay Bardakçı’da hemşireler adına birer konuşma yaparak sorunları dile getirdi.

Hemşireliğin temelinde sevgi, şefkat, bilgi ve beceri isteyen kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Uşak Devlet Hastanesi Başhemşiresi Fatma Yıldırım konuşmasında şunları söyledi; “Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile önemli ilerlemeler kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir.

Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında görevimizi özveri ile gerçekleştirerek halkımıza hizmet vermekteyiz. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Hemşirelerimiz bu ekibin en önemli temel taşlarındandır. Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz sorumluluk bilinci içinde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarımın 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutluyorum”