BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  GÜNCEL

Üzmezi üzecek iddianame

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'e kötü haber. 6 saygalık iddianame kabul edildi. Yazara yöneltilen suçlama şöyle:

Abone ol

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 26 Nisanda düzenlenen operasyon kapsamında "çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklanan Yazar Hüseyin Üzmez (76) ve mağdur çocuğun annesi Livaze Ç. (36) hakkında 25 Temmuzda Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianame kabul edilerek, zanlılar hakkında dava açıldı.

Eylül ayında görülmeye başlanacak dava kapsamında Üzmez ve Livaze Ç, "'Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak zincirleme şekilde çocuğa karşı cinsel saldırı suçu"ndan yargılanacak. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Palalı tarafından mahkemeye sunulan 6 sayfalık iddianame, mahkeme heyetince incelendi.

Mahkeme, iddianameyle birlikte kendisine delil olarak sunulan mağdur, müşteki ve sanıkların ifadelerini, kamera kaydını, telefon görüşmesi kayıtlarını inceledikten sonra tutuklu iki sanığın yargılanmasına karar verdi. Bu arada, iddianamede soruşturma kapsamında B.Ç'nin cinsel yönden alınan adli raporunda, herhangi bir darp, cebir izi ve zorlama izi ile fiili livata bulgusuna rastlanılmadığı, B.Ç'nin bakire olduğunun rapor edildiği bilgisine de yer verildi.