BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliyi pencereden atacakmış!

Veli Küçük, Bahçeli'den kurtulma planları ortaya çıktı! Ümit Özdağ'ı ise Küçük'ün piyonuymuş. İşte ilginç ilişkiler ağı!

Abone ol Ergenekon iddianamesi, MHP lideri Bahçeli’nin devrilip yerine Prof. Dr. Özdağ’ın getirilmesi planlarını ortaya koydu. Küçük ifadesinde bunu doğrularken akıllara şu soru geldi: Bahçeli, Özdağ’ın ilişkilerini biliyor muydu?

İddianamede, Ergenekon terör örgütünün kurucusu ve lideri olmakla yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün telefon görüşmelerinde Ümit Özdağ’ın Genel Başkanlığı için yürüttüğü kulis çalışmalarına da yer verildi. Küçük, savcılık ifadesinde Ümit Özdağ’ın MHP’de önemli noktalara gelmesini istediğini doğruladı. Bu durum akıllara “Bahçeli, Özdağ’ın Ergenekon’la ilişkisini biliyor muydu?” sorusunu getirdi.

Ergenekon’un Bahçeli’yi Özdağ aracılığıyla devirme planları, dikkatleri MHP’de 2006’daki Genel Başkanlık yarışına çekti. Genel Başkanlık çalışmaları için Anadolu turuna çıkan Özdağ, Bahçeli’ye meydan okumuş ve kurultayda hesaplaşmaya çağırmıştı. Bahçeli ise Özdağ’ın ‘karanlık ilişkiler’ içinde olduğunu öne sürerek partiye üye olmasına izin vermedi.

Bahçeli'nin gitmesi lazım!
Küçük’ün, Bahçeli’den nefretini ve Özdağ’a verdiği desteği ortaya koyan birçok telefon görüşmesi tespit edildi. Bu görüşmelerden en ilginç olanı 27 Aralık 2007’de Hüseyin Arslan ile yapılmış. Küçük, görüşmede “Ben de köydeydim Bilecikteydim”

“Bu MHP’nin durumunu ne edecez bunu, nereye gidecez” sözlerine Hüseyin Arslan, “ Vallahi paşam burda biliyorsunuz en az yani siz de dahil ben de çok müzdaribim burda.... sizin gibi ben de ... genel merkeze çok kızıyorum ondan sonra vallahi bilmiyorum siz ne derseniz ben sizin yanınızdayım bu hususta” cevabını veriyor. Bunun üzerine Küçük, “... ben şimdi söyle düşünüyorum arkadaşlar arıyor ediyorlar falan bu Devlet Bahçeli’nin bu işten ayrılması lazım” “... bu kaldığı sürece MHP yani bitirecek bunu parti bitecek yani” diye konuşuyor.

"Evet dedimmi hayır demez"
Bu görüşmede Arslan sözü Özdağ’a getiriyor. Küçük şöyle konuşuyor: n“Canım Ümit’in o şeyden bu adaylığını falan koymadan önce beni aradı gel dedim İstanbul’a geldi evde bizim evde toplandık. Köşe yazarlarını falan da çağırdım...”

“.. ben evet dedim mi Ümit hayır demez yani gönderdik tamam dedi gitti. Devlet Bahçeli kabul etmedi bunu görüşmedi.”

“Aradan 3-5 gün geçti duymuş bizim evde bi toplantı olduğunu İstanbul’da. Cumhuriyet gazetesi röportajında şaibeli kişilerle toplantılar yapıyor evlerde dedi bu şerefsiz herif.”

“Bu adamı pencereden aşağı atmadan bu parti kurtulamayacak bundan”

“Çalışma yapmaya başladım ben açık açık” n“Anladın yani bunu Devlet Bahçeli gitsin kim gelirse gelsin ya ben Yunanistandan Pasok’tan bir adam getirip bu MHP’nin başına koysaydım bu kadar tahribat yapmazdı vicdanı el vermezdi adamın ya.”

Paşa'dan icazet talebi!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan krizin çözümünde MHP’nin sergilediği siyasi tavrı beğenmeyen Ergenekon, Devlet Bahçeli’yi devirmek için Ümit Özdağ’ı kullandı. Liderliğe soyunan Özdağ, Kara Kuvvetleri Komutanı’ndan icazet istedi. Şener Eruygur’un ofisinde çıkan belgelere göre, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli bir tümgeneral, Bahçeli’ye karşı parti içerisinde muhalif tavır geliştirme çalışması içine girdi.

Gündüz Aktan, Ertuğrul Kumcuoğlu ve asker kökenli MHP milletvekilleri ile temasa geçilirken, MHP’nin bölünmesi ve Bahçeli’ye görevden el çektirilmesi hedeflendi. MHP liderliği için düşünülen isim de ASAM eski Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu. Özdağ’ın, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’la 11 Şubat 2004’te yaptığı görüşmeler eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz tarafından gizli kayda alındı.

"Zamanı gelince görüşürüz"
Görüşmede MHP’ye yeni bir şekil verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yalman, partinin yüzde 9 halk oyuna sahip olduğunu, güçlü ve sağlam insanlardan oluşan bir kadronun oturtulması gerektiğini aktardı.

Özdağ ise, “Eğer MHP Mart seçimlerinden yenik çıkarsa, Bahçeli dayanamaz. Sizden icazet almaya geldim” diyerek Yalman’dan izin istedi. Yalman da, Özdağ’a açık kapı bırakarak, “Kafamda bazı isimler de var. Zamanı gelince görüşürüz” ifadelerini kullandı. Özdağ, Milli Devlet Projesi’nin hayata geçirilmesi konusunda İsrail’in sağ kesiminden de destek alabileceğini dile getirdi. Bunun üzerine Yalman da, “İsrail’e Orta Doğu’nun dini olarak birleşmesinin kendileri için tehlike olacağını anlatmamız lazım” diye konuştu.

İrfan DUMLU-Ali KUŞ/YENİŞAFAK