BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,34
HABER /  GÜNCEL

Uzmanlar geleceğin medyasını anlattı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon Novotel'de ''Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor-Geleceğin Medyasına Hazırlık'' konulu bir seminerin üçüncü ayağı dün Trabzon'da gerçekleştirildi.

Abone ol

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor-Geleceğin Medyasına Hazırlık'' konulu bir seminerin üçüncü ayağı dün Trabzon'da gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon Novotel'de ''Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor-Geleceğin Medyasına Hazırlık'' konulu eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde ilk olarak söz alan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'de bugün reklam pastasının yüzde 35 arttığını ve geçen yılı yüzde 20'lik artışla kapattıklarını belirterek reklamın, ekonomideki önemine vurgu yaptı. Yapılan çalışmalarda reklamın ne kadar önemli olduğunu her platformda anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Atalay, "1961 yılında kurulan Basın İlan Kurumu bugün 50 yaşını doldurdu. Göreve geldiğimizde sponsorluk yasasını getirdik. Bu konuda doğrusu fazla tecrübeye, bilgiye sahip değildik. Ancak yaptığımız çalışmaların başarılı sonuç vermeye başlaması bu konuda bizi daha da cesaretlendirdi. Bu çalışma sayesinde Türk sporunun parasal sorununu hallettik. Ancak bunlar bizim için yeterli değil, reklam pastasını daha da genişletmek öncelikli hedefimiz. Bu anlamda yerel medyanın güçlendirilmesi gerekir. Göreve geldiğimizden beri bu konuda hassasiyetle çalıştığımız herkesin malumu. Artık iş adamları reklamın ne kadar önemli olduğununun farkına vardı" dedi.

2012'DE YENİ MEDYADA PATLAMA YAŞANACAK

İnternet Medyası Derneği Başkanı ve İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, seminerde yaptığı konuşmada yerel medya çalışanlarına 'yerelde kalmak zorunda değilsiniz' çağrısında bulundu. 2012 yılının yeni medya için atılım yılı olacağına da dikkat çeken Özışık, "2012 yılında internet televizyonu ve video alanında patlama yaşanacağını düşünüyorum. Yerel olarak hizmet veren internet siteleri yerelle sınırlı kalmak zorunda değiller. Çok çalışmak onları Ankara'da da konuşulan, gündem yaratan bir konuma getirebilir. 2012 internet medyası için çok önemli gelişmelere sahne olacak" dedi.

HALK DOĞRU İŞİ OLUMLU KARŞILIYOR

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise Türkiye'nin kendi gücünün farkında olmayan ender ülkelerden biri olduğuna dikkat çekerek "Halk doğru yapılan bütün işlere olumlu tepki veriyor. Krizde oturup ağlarsanız o zaman krizin bir parçası olursunuz. Dere her zaman kütük getirmez. Gerekirse kar miktarından fedakarlık yapacaksınız. Dünyanın en iyi ürününü yapın, dünyanın en iyi hizmetini verin bunu vatandaşa duyuramazsanız hiçbir anlamı olmaz. Bunun için basın çok önemlidir. Yaptığınız çalışmaları duyurmanın en önemli yeri yazılı ve görsel basındır'' diye konuştu.

Ağaoğlu, hedefe ulaşmak için sıkı ve inatçı bir şekilde çalışmak gerektiğini belirterek "Ben kaçta yatarsam yatayım, sabah en geç 8'de iş yerinde olurum. Neredeyse çaycıdan önce şirkete giderim. Günde 15-16 saat çalışırım'' şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise basın sayesinde artık dünyanın herhangi bir noktasında olan bir olayın başka bir yerde anında duyulabildiğini hatırlatarak yazılı ve görsel basının önemine dikkat çekti.

Öte yandan Vali Kızılcık ve Atalay, iş adamı Ali Ağaoğlu'na kemençe ve çeşitli hediyeler verilirken, katılımcılara kolbastı gösterisi de sunuldu.