BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,12
HABER /  MAGAZİN

Defne'nin yaşadıklarına bizzat tanık oldu!

Defne Joy'un ölümünün ardından o gece neler yaşandığı, olaylara bizzat tanık olan Kerem Altan'ın bir yakını tarafından anlatıldı.

Abone ol

Defne Joy'un ölümünün ardından o gece neler yaşandığı, olaylara bizzat tanık olan Kerem Altan'ın bir yakını tarafından anlatıldı.

Defne Joy Foster’ın evinde ölü bulunduğu Kerem Altan’ın çok yakını olan bir kişi o gece neler yaşadığını anlattı.

Habertürk gazetesine konuşan kişi olay gecesini şu şekilde anlattı; "O gece Kerem ile aynı masaydaydık. Defne Foster da başka bir grupla aynı mekanda ancak ayrı masadaydı.Defne birkaç kez masamıza gelip gitse de bizim de mekanda olduğumuz 02.00’ye kadar uzun uzadıya bir birliktelik olmadı. Ben eşimle birlikte saat 02.00 sularında mekandan ayrıldım.

EVDE KAN YOKTU

Sonrasında Defne o masaya gelmiş. Sabaha karşı da Defne’nin hayatını kaybettiğini Kerem’in telefonuyla öğrendik. Sabah saatlerinde Kerem’in Caddebostan’daki evine ilk gidenlerden biriyim. Evine vardığımızda ne bir damla kan ne de Twitter’da iddia edildiği gibi dağılmış eşyalar falan yoktu. Ev normal düzen içerisindeydi”

DUYGUSAL YAKINLAŞMA POLİS İFADESİ

Eve girdikten sonra polise verilen ifadeyi de anlatan aynı kişi sözlerini şöyle sürdürdü; “Polisin ‘Seviştiniz mi?’ sorusuna Kerem, ‘Hayır’ yanıtını verince polis bu kez ‘Öpüştünüz mü?’ sorusunu yöneltti. Kerem, ‘Evet’ deyince polis, ‘Bunu ifade tutanağına duygusal yakınlaşma olarak yazıyorum’ dedi.

Yoksa medyaya yansıyan duygusal yakınlaşma ifadesi Kerem’e ait değil. Polisin sormak zorunda olduğu soruya verilmiş bir cevabın ifadeye yansıma şekli oldu o ‘duygusal yakınlaşma’ tanımlaması. Yaklaşık 1 saat içinde onlarca polis evin içine girdi. Evde anormal bir şey olsa, kan izi olma, eşyalar dağılmış olsa ortaya çıkmaması mümkün mü? Ayrıca ailesinden insanlarla birlikte hep beraber gidip biz de ifade verdik. Kerem'in her hangi bir madde kullanmadığını biliyorum. Adli Tıp da 'Foster'da madde yok' diyor zaten. Bir an önce olayın aydınlığa kavuşmasını biz de bekliyoruz.”

POSTA GAZETESİ YAZARINDAN ÇARPICI İDDİALAR!


Posta Gazetesi Yazarı Suna Akyıldız, dün Twitter'da Kerem Altan'ın komşularıyla yaptığı görüşmelere dayanarak ilginç iddialar ortaya attı. "Arkadaşlar lütfen bu yazdıklarımı birbirinize yayın" diyen Akyıldız, komşularının kendisine olay gecesi Defne'nin çığlıklarını duyduklarını söylediğini öne sürdü. Posta Gazetesi Yazarı Suna Akyıldız, Habertürk muhabirine ise "Ben bu konuyla ilgili açıklama yapmıyorum. Orada yazdıklarımla alakalı bir şey yazarsam kendi gazetemde yazarım" şeklinde konuştu.

İŞTE O TWEET'LER

Defne Joy'un olduğu sokakta yaşayan komşusuyla konuştum. İşte açıklamaları: Gece evde Defne çok çığlık atmış, evin içinde mücadele olmuş. Defne'nin çığlıklarını bütün mahalle duymuş. "Kerem yine fantezi yapıyor" diye düşünmüşler. Çünkü evde sürekli parti verirmiş. Apartman sakinleri bulaşmamak için susuyorlarmış. Kızı bir şeylere çok zorladığını, zorla banyoya götürdüğünü söyledi. Bana anlatılan bu. Arkadaşlar lütfen bu yazdıklarımı birbirinize yayın: Defne Joy o gece Kerem Altan'la evin içinde çok mücadele etmiş. Çığlıklarını, mücadelesini bütün apartman duymuş. Kimse sesini çıkartmamış. Apartmanda kimse polise bunları anlatmamış. Bunları bana, Kerem Altan'ın komşusu anlattı. Evin içinde eşyalar devrilmiş. Çok çığlık atmış Defne.

KOMŞULAR ÇIĞLIK DUYMAMIŞ

AMBULANS İSTASYONU 3 DAKİKALIK MESAFEDE
"Yok Böyle Dans" ekibinden arkadaşlarıyla Beyoğlu'ndaki gece klübünde eğlenen ve daha sonra Kerem Altan'ın Caddebostan'daki evinde ölü bulunan Defne Joy Foster'ın, 112 Acil Ambulans servisine haber verilmesi halinde belki de yaşıyor olabileceği ortaya çıktı. 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Metin Arslan ambulansın, Altan'ın evine 3 dakikalık mesafede olduğunu söyledi.

Ünlü sunucu Defne Joy Foster'ın ölümünün ardından dün ortaya atılan korkunç iddiaya, öldüğü apartmandaki diğer daire sakinlerinden yalanlama geldi.

Geçen hafta aramızdan ayrılan ünlü sunucu Defne Joy Foster'ın öldüğü geceye dair dün sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Posta gazetesinden Suna Akyıldız'ın iddiaları çoğu kişinin kanını dondurmuştu.

Akyıldız Twitter'daki sayfasında Defne Joy'un ölmeden önce çığlıklar attığını, apartman sakinlerinin ise buna ses çıkarmadıklarını belirtmişti. Akyıldız'ın, "Çığlıklarını mücadelesini bütün apartman duymuş. Kimse sesini çıkarmamış. Apartmanda kimse bunları polise anlatmamış" sözleri üzerine olayın geçtiği apartman sakinleri ile konuşan ntvmsnbc'ye, yazılanların yalan olduğu söylendi.

Ntvmsnbc'nin konuştuğu apartman sakinleri bütün gece ses duymadıklarını, sabah polis gelince uyandıklarını ve olayı da polisten öğrendiklerini belirtti. Bu olaydan dolayı kendilerinin de çok sıkıldığını belirten bir apartman sakini, "İnsanlar buradan geçerken elleriyle apartmanı gösteriyor, hiç hoş değil" dedi.

KANINDA KAÇ PROMİL ALKOL ÇIKTI?

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın kanında yapılan incelemede uyuşturucuya rastlanmazken alkol oranı bakın ne kadar çıktı? DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!..

Kendilerinin iddia edildiği gibi çığlık duymaları halinde polise haber vereceklerini de ifade eden apartman sakinleri, bu tür haberlere kendilerinin de çok üzüldüğünü söylediler.

Ayrıca emniyet kayıtlarında da, o gece için mahalleden bir kadın çığlığı geldiğine dair hiçbir ihbar bulunamadı.

Akyıldız'ın ortaya attığı, "evin içindeki eşyalar devrilmiş" iddiasıylada ilgili olarak ntvmsnbc'nin ulaştığı bir kaynak da, emniyet güçlerinin daireye girdiklerinde devrilmiş eşyalar ya da boğuşmayı gösterecek bir sahne olmadığını söyledi.

ILICALI MEZAR YERİNİ ALDIĞI İDDİALARINI YALANLADI

Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan güvenlik görevlilileri, Defne Joy Foster'ın mezarlık yerini, ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı'nın aldığını iddia etti, ancak Ilıcalı bu iddiayı yalanladı.

İlker Yasin Solmaz'ın bebeğinin annesi ve büyük aşkı Defne Joy Foster'ı son yolculuğuna kadar kendi elleriyle toprağa verdiği, mezarlıklar müdürlüğünden mezar işlerine kadar da  bizzat kendisinin ilgilendiği ortaya çıktı.

Solmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Zincirlikuyu Mezarlığı için belirlediği 4500 lira yer bedelini ödedi. Lahit mezara fazladan 300 TL daha ödeyen Solmaz'ın, yanında o kadar parası olmadığı için arkadaşından borç alarak ödeme yaptığı ileri sürüldü.

KEREM ALTAN BABA EVİNDE ÇIKTI

Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kerem Altan'ın, babası Ahmet Altan'ın evine yerleştiği öğrenildi.

Defne Joy Foster'ın Caddebostan'daki evinde hayatını kaybetmesinin ardından eve gitmeyen Kerem Altan, o günden beri Taraf Gazetesi binasına da uğramıyor. Kerem Altan'ın olay gününden sonra babası Ahmet Altan'ın evine yerleştiği, ancak dün Kadıköy'deki evine gittiği ortaya çıktı.

ABLADAN SİTEM

Öte yandan Kerem Altan'ın Vatan Gazetesi yazarı kardeşi Sanem Altan, Twitter'daki söylentilerle ilgili sitemlerini paylaştı. Sanem Altan şu twitleri attı;

- Hayatın nasıl beklenmedik fırtınalara açık olduğunu anlamayan kendine olmaz zannedenler... Allah şimdiden yardımcınız olsun.

- Bu arada, bana geçmiş olsun demeyen, aramayan, tweet atmayan herkes, özellikle arkadaşlar... Mazeret bildirseniz ne dersiniz? Dürüst olun ama...

GEREKLİ SORUŞTURMA NEDEN YAPILMADI?
AİLE BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİ...
DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

SORUŞTURMA NEDEN BAŞLATILMADI

Defne Joy Foster'ın Kerem Altan'ın evinde ölü bulunmasının üzerinden yaklaşık bir hafta geçti ama soru işaretleri hâlâ silinmedi. Ölümün solunum yetmezliği mi yoksa bir başka nedenden mi kaynaklandığı otopsinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacak olsa da her geçen gün iddialara yenileri ekleniyor.

Yakın çevresinden gelen haberlere göre Foster ailesi de gerekli soruşturmanın yapılmamasından şikayetçi... Ünlü oyuncunun annesi Hatice Foster ve babası Steve Foster, Kerem Altan ile son gecesinde birlikte olduğu arkadaşlarının savcılık tarafından ifadesinin alınmamasına tepkili. Bunun sıradan bir ölüm vakası gibi görülmesine isyan eden aile, soruşturma başlatılması için başvuruda bulunacak. Aile, o gece Foster'la aynı mekanda bulunan Tolga Karel'in ifadesinin neden alınmadığını da sorguluyor.

KIZIM NEDEN VE NASIL ÖLDÜ?

Hatice Foster'ın "Kızım neden, nasıl öldü?" sorusuna yanıt bulmak istediğini ve bunun için kendisine vekalet verdiğini açıklayan Avukat Ayşegül Mermer, Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı: "Annesi kızının ölümüyle yıkıldı. Bu kaybı kabullenmesi zaman aldı. Daha yeni yeni gözünü açıyor ve bilinmeyenlere cevap arıyor. 'Kızımın o evde ne işi vardı, neden gitti ve o evde neler oldu?' gibi soruların yanıtlarını almak istiyor. Her şey adli tıp raporundan sonra belli olacak ama daha bunlar gibi birçok soru var aklımızda. Harekete geçtik, hukuk mücadelemizi başlattık. Aradığımız cevapları bulabilmek için dava açmaya hazırlanıyoruz"

BABA GELDİ TOPLANDILAR

"Defne'nin ölümü nedeniyle anne kendinde değildi. İlaçlarla ayakta kalabildi. Artık kendinde ve kızının ölümünün hesabını sormak istiyor. Amerika'daki kötü hava koşulları nedeniyle kızının cenazesine yetişemeyen Steve Foster da İstanbul'a geldi. Gelir gelmez toplantı yaptık, kimlere ne davalar açacağımızı kararlaştırdık. Özellikle o gece yaşananları araştırmak, hukuk çerçevesinde sorgulamak, bu ölümün neden olduğunu bilmek istiyoruz"

ŞÜPHE İÇİNDEYİZ

Avukat Ayşegül Mermer, basın kuruluşlarına şu açıklamayı gönderdi: Defne Joy Foster'ın ölümüyle ilgili olarak sağlıklı olmayan bilgilere dayanarak olumlu olumsuz pek çok haber ve yoruma yer verilmektedir. Olayın gelişiminden dolayı şüphe ve tereddüt içinde olduğumuz ancak şu an için somut bilgi ve kanıta dayanmayan, araştırılması gereken ve bir takım kişiler için suç teşkil edeceğini düşündüğümüz olgular da mevcuttur. Bu olgularla ilgili olarak araştırma ve incelemelerimiz devam etmektedir. Bu araştırma ve incelememiz sonucunda somut bilgi ve kanıtlara ulaştığımız an, siz değerli basın mensuplarıyla paylaşacağımızı ve basında yer alan mevcut bilgilerin ise birçoğunun resmi makamlarca henüz onaylanmadığını bildiririz"

EVDE TOPLANTI

Defne Joy Foster'ın babası Steve Foster, dün İstanbul'a geldi. Amerika'daki kötü hava koşulları nedeniyle cenazeye yetişemeyen Foster, Nişantaşı'nda evde avukat ve aile üyeleriyle nasıl bir hukuki süreç başlatacakları üzerine konuştu.

RAPOR 5-6 HAFTA İÇİNDE YAZILIR

Adli Tıp Kurumu, Defne Joy Foster'ın vücudundan aldığı doku, idrar ve kan örnekleriyle yaklaşık 1.5 ay sürecek makroskobik inceleme başlattı. Adli Tıp Kurumu yetkilileri ise ölüm nedeninin kesin olarak belirlenebilmesi için laboratuvar ortamında yapılan kapsamlı analizlerin tamamlanması gerektiğini vurguluyor. Adli Tıp yetkilileri, Defne'nin ölümü ile ilgili henüz bir rapor yazılmadığını, 5-6 hafta içisinde hazırlanacağını ve bunun da savcılığa teslim edileceğini açıkladılar.