BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  GÜNCEL

Üzerine lavabo düşen Efe suçlu oldu!

Üzerine lavabo düşerek hayatını kaybeden Efe Boz'un ölümü 'yaramazlığa' bağlandı

Abone ol

Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda üzerine lavabo düşerek hayatını kaybeden Efe Boz'un ölümüyle ilgili İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü 'İhmal yok' dedi. Olayın yaramazlık sonucu olduğu savunuldu.

Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz, geçtiğimiz mayıs ayında üzerine lavabo düşmesi sonucu boğazı kesilerek hayatını kaybetmişti. Küçük Efe'nin ölümüyle ilgili okul yönetimi ve öğretmenler verdikleri ifadelerde, Efe'nin diğer çocuklara göre daha yaramaz olduğunu belirterek ihmalleri olmadığını öne sürmüşlerdi.

Akşam gazetesinden Mete Yılmaz'ın haberine göre, İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına verilen savunmada, kurumun herhangi bir hizmet kusurunun olmadığı dile getirilirken, davanın reddi istendi. Savunmada özetle şöyle denildi:

'Efe'nin birlikte düştüğü lavabonun ve diğer lavaboların sallanmadığı, sorun olsaydı görevliler tarafından fark edileceği bilinmektedir. Emniyetin olay yeri tutanağında tahta bir sandalyenin olduğu görülmektedir. Efe'nin bu sandalye ile lavaboya çıkma ihtimali mevcuttur. Yaşıtlarına göre daha iri olan Efe'nin ağırlığını lavabonun taşımadığı ihtimal dahilindedir' dedi. Küçük Efe'nin annesi Nurdan Boz ise, 'Biz oğlumuzu devlete teslim ettik, devlet cenazesini teslim etti' diyerek gözyaşına boğuldu.