BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin güvenliğini sağlayacak

CHP'de liste çalışmaları nedeniyle genel merkezde iletişim böyle engellenecek.

Abone ol

CHP'de kesin adaylık listesine, yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak Parti Meclisi'nde (PM) karar verilecek. Genel Merkez'deki toplantının, listelerin 11 Nisan'da YSK'ya teslim edileceği saate kadar sürmesi bekleniyor.

Akşam gazetesinden A. Rezzak Oral'ın haberine göre, CHP'de PM toplantısı sürerken Genel Merkez'de jammerlarla iletişim engellenecek. Liste çalışmaları nedeniyle Genel Merkez'e 3 gün boyunca ziyaretçi de alınmayacak. Yapılan yazılı açıklamada, 9-10-11 Nisan günleri CHP Genel Merkezi'ne ziyaretçi alınmayacağı bildirildi.

KURMAYLAR TAM KADRO

CHP'de Kılıçdaroğlu dışındaki 17 MYK üyesinin tümü 'seçilebilir' sıralarda listeye girecek. PM'den yaklaşık 30, TBMM grubundan ise yaklaşık 25-30 vekilin yeni döneme de taşınabilecek. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nun İstanbul 2. bölge 1. sırada yer alacağı, Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil, Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Süheyl Batum, Umut Oran'ın İstanbul'dan, Osman Korutürk, Sencer Ayata, Gülsün Bilgehan, Emrehan Halıcı'nın Ankara'dan, Sena Kaleli'nin Bursa'dan, Engin Altay'ın Sinop'tan, Faik Öztrak'ın Tekirdağ'dan, Alaatin Yüksel'in İzmir'den, İzzet Çetin ve Hurşit Güneş'in Kocaeli'nden ve Volkan Canalioğlu'nun ise Trabzon'dan aday gösterileceği öğrenildi. Adana için emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu, Tayyibe Gülek ve Ümit Özgümüş'ün ismi öne çıkarken, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da ikinci sıraya Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı'nın aday gösterileceği belirtiliyor.

CHP PARFÜM DAĞITTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, kadınların çok daha etkin bir şekilde siyasete katılmasını isteyerek, ''Bir ülkenin kadınları gelişir, ilerlerse o ülke de ilerler'' dedi. Bilgehan, partisince Pursaklar ilçesindeki bir düğün salonunda, kadınlarla bir araya geldi. Bilgehan, kadınlara yönelik eşit vatandaşlık hakkı, seçme seçilme hakkı, medeni yasa gibi çok sayıda yeniliği de partisinin getirdiğini kaydetti. Bilgehan en büyük sıkıntıyı kadınların çektiğini de sözlerine ekledi. Daha sonra Prof. Dr. Özden Uzunalioğlu kadın sağlığı konusunda konferans verdi. Bilgehan toplantı öncesi salonda bulunan kadınlara, ''10 Soruda Aile Sigortası'' kitapçığı ile cep parfümü dağıttı.

BALBAY, HABERAL VE CİHANER TARTIŞILIYOR

CHP kaynakları aday listesinde kotayı aşacak şekilde kadın adaylarının yer alacağını belirtirken, Ergenekon sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay ile Prof. Mehmet Haberal'ın adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor. Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla il örgütlerinden gelen 'kontenjan kullanılması doğru olmaz' mesajları üzerine Balbay'ın Aydın 2. sıra kontenjanı yerine İstanbul veya İzmir'den, Haberal'ın ise Zonguldak'tan aday gösterilebileceği konuşuluyor. Kadir Özbek ve Emine Ülker Tarhan'ın adaylıkları için 'olumlu', Tuncay Özkan'ın adaylığı içinse 'olumsuz' görüşler ileri sürülüyor. Eski savcı İlhan Cihaner'in Erzincan yerine Ankara ve İstanbul'dan aday olma isteğine de yönetimin sıcak bakmadığı öğrenildi.