BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  DÜNYA

Mısır'da Mübarek'e yargı talebi

Binlerce Mısırlı, Mübarek ve yandaşlarının yargılanmasını istiyor.

Abone ol

Mısır'da Tahrir Meydanı'nı dolduran binlerce Mısırlı, ülkeyi geçici olarak yöneten Tantavi'ye bir çağrı yaparak, Mübarek ve yandaşlarının yargılanmasını istedi.

Mısır'da muhalifler, Yüksek Askeri Konsey Başkanı Hüseyin Tantavi'ye bir çağrı yaparak, eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile yakınındaki isimlerin yargılanmasına başlanmaması durumunda Şarm El Şeyh'e yürüyecekleri uyarısında bulundular

Kahire'deki Tarhir Meydanı'nda sabah saatlerinden itibaren toplanan protestocular, Mübarek ve yakınındaki isimler aleyhine sloganlar atarak, ordunun Mübarek'i korumamasını istediler.

Topluca cuma namazı kılan binlerce muhalif, Mübarek ve ailesi ile eski Meclis Başkanı Fethi Surur, bakanlar Saffet Şerif ve Zekeriya Azmi'nin zaman kaybedilmeden yargılanmasını talep ettiler.

"ALLAH KORUSUN"

Cuma namazını kıldıran Saffet Hicazi, göstericilere "Allah, halkı Mübarek'in adamlarının şerrinden korusun" şeklinde dua ettirdi. Uzun bir aradan sonra alana gelen karikatüristler de çizimleriyle gösteride yer aldı.

Başta Müslüman Kardeşler örgütü olmak üzere muhalefetin tüm kesimlerince desteklenen gösteriye Port Said, İsmailiye, İskenderiye gibi çevre illerden katılım oldu.

Sosyal paylaşım sitelerinden yapılan "tören alanına üniformalarınızla katılın" çağrısına askerin ilgi göstermediği gözlenirken, bazı kaynaklar gösterilere emekli askerlerin katıldığını, ancak üniforma giymediklerini öne sürdü.

Mısır Yüksek Askeri Konseyi dün bir açıklama yaparak, protesto gösterilerine üniformalı katılanların askeri mahkemeye sevk edileceklerini duyurmuştu.

Gösterilere Mübarek'i deviren süreçte ölenlerin yakınları da katıldı.

Olaylar sırasında hayatını kaybeden Seyit Hasan Şahat'ın arkadaşı Ahmet Abdülaziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşının öldüren polisler ile onlara emri veren Mübarek ve eski İçişleri Bakanı Habib El Adli'nin yargılanmasını istediğini anlattı. Hayatını kaybedenlerden Muhammed Mahmud'un annesi Nada Ahmet Mahmut da 20 yaşındaki oğlunun, önce Mübarek yanlılarınca darp edildiğini sonra polis tarafından işkence yapılarak öldürüldüğünü ileri sürerek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.