BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da bombalı pankart paniği

Yasadışı örgüt üyesi 10 kişilik grup ağaca bomba süsü verilmiş pankart astı.

Abone ol

İstanbul Bahçelievler'de yasadışı örgüt üyesi 10 kişilik grup, Yenibosna Merkez Mahallesi'nde molotofkokteyli attıktan sonra yol kenarındaki ağaca bomba süsü verilmiş pankart asarak kayıplara karıştı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri, çevrede güvenliği sağladı. Bomba süsü verilmiş pankart fünye ile patlatılırken, cadde yaklaşık 1.5 saat trafiğe kapandı.

Polis çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek yasadışı grup üyelerinin kimliklerini belirlemeye çalışıyor. Yenibosna Merkez Mahallesi Okul Sokak üzerine saat 21.00 sıralarında gelen yasadışı örgüt üyesi yaklaşık 10 kişilik bir grup önce yola molotofkokteyli attı. Grup üyeleri ardından kaldırımdaki iki ağacın arasına "Kızıldere'den bugüne parti-cephe ile umudu büyütüyoruz. Şehitlerimizi selamlıyoruz. Cephe" yazılı bir parkart astı.

Pankartın ucuna bomba süsü verilmiş bir paketin bağlanmış olması ise mahalleliye panik yaşattı. Yasadışı örgüt üyesi göstericiler olay yerinden yaya olarak kaçarken çevredeki sakinler durumu polise bildirdi. İhbarın ardından olay yerine Bahçelievler Emniyeti'ne ait ekipler geldi. Ekiplerden birkaçının ara sokaklara kaçan göstericilerin peşine düştüğü görülürken, cadde emniyet şeridi çekilerek yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Olay yerine gelen özel giysili bomba imha uzmanı ekiplerin fünye ile patlattığı pakette bomba olmadığı anlaşıldı. Cadde üzerindeki dükkanların güvenlik kamera kayıtlarını inceleyemeye alan polis, saldırganları yakalamak için araştırma başlattı. Yaklaşık 1.5 saat trafiğe kapatılan cadde parkartın sökülmesinden sonra trafiğe açıldı.