BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  GÜNCEL

Anayasa Mahkemesi mahkemelik oldu!

CHP, Anayasa Mahkemesi'ni başka bir mahkemeye taşıyor.

Abone ol

CHP, 'Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu' Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor.

Bu durumda 'iptal' davasına bakacak olan Anayasa Mahkemesi üyeleri, kendilerini doğrudan ilgilendiren bir konuda karar vermek durumunda kalacak. Hukukçuların konuya ilişkin görüşleri şöyle:

PROF. HİKMET SAMİ TÜRK: Üyelere yönelik düzenlemelerin mahkemeye götürülmesi anlamsız. İkinci bir Anayasa Mahkemesi olmadığına göre, çözümsüzlük olacak.

PROF. ERGUN ÖZBUDUN: Bir yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'nden başka bir mekanizma yoktur. Böyle bir durumda davaya başka bir mahkemenin bakması ikinci bir anayasa yargısı anlamına gelir.

PROF. ÜLKÜ AZRAK: Ayrı bir Anayasa Mahkemesi oluşturma gibi bir durum da olamayacağından ortaya çıkan durumda üyelerin tarafsızlığını nasıl muhafaza edeceği tartışması çıkabilir. Böyle bir durumda mahkeme üyelerinin çekilmesi gerekir.

İTTİFAKTA ÇATI RESTLEŞMESİ

Akşam gazetesinden Ömür Emlik'in haberine göre, Saadet Partisi (SP), Demokrat Parti (DP) ile Türkiye Partisi (TP) arasında planlanan seçim ittifakında çatı restleşmesi yaşanıyor. Aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine 3 gün kala uzlaşma sağlanamadı. SP ve DP çatının kendi partilerinde olması konusunda ısrar ederken TP köprü kurmaya çalışıyor. Dün geç saatlere kadar DP'lilerle görüşen parti yetkilileri, ittifak için çalışıyor. TP'de, ittifak kurulmaması halinde Genel Başkan Abdüllatif Şener'in seçime bağımsız girmesi gündemde.

DYP İSTANBUL'A TABANDAN BAŞKAN

DYP İstanbul İl Başkanlığı'na DP, AP, DYP ve son olarak DP'de görev alan İsmail Akbaş atandı. Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz 'İstanbul gibi büyük bir ilimize tabandan gelen birini atayabildiğimiz için mutluyum. Artık İstanbul O'na emanet' dedi. Akbaş da 'İstanbul'da yapıcı ve birleştirici örnek unsur taşıyan bir demokrat duruşu sergilemek ve tüm demokrat kardeşlerimizin kolu ve kanadı olacağımıza söz veriyorum' diye konuştu.