BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uzan 4.5 milyar dolar istedi

Cem Uzan Telsim ihalesini alan Vodafone ve ortağı Nurol'dan 4.5 milyar dolarlık tazminat talep etti.

Abone ol

Cem Uzan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan Telsim ihalesinde en yüksek teklifi veren Vodafone, Vodafone’un Türkiye’deki yeni ortağı Nurol ve Telsim’in TMSF tarafından atanan yöneticileri hakkında ABD’de dava açtı.

Cem Uzan’ın açtığı davada, Telsim’e TMSF tarafından el konulmasının ve mallarının satılmasının yasalara ve hukuka aykırı olduğunun ileri sürüldüğü bildirildi. Davada, Telsim’in TMSF tarafından atanan yöneticilerinin şahıslarından ve Vodafone’dan 4.5 milyar dolarlık tazminat talep edildi.

Uzan’ın Telsim yöneticilerinden tazminatı "olmayan, hayali borcu yetkilerini kötüye kullanarak usulsüz biçimde Telsim bilançosuna koydukları" gerekçesiyle talep ettiği bildirildi. Bu arada Telsim yöneticilerinin "dava sonunda hükmedilecek tazminatın tahsilatını kolaylaştırmak amacıyla" malvarlığı hakkında tüm dünyada araştırma başlatıldığı" da ileri sürüldü. Mal varlığı araştırmasına Vodafone yöneticileri ve Vodafone’un Türkiye’deki yeni ortağı Nurol da dahil edildi.

Mal varlıklarıyla ile ilgili olarak tüm dünyada hakkında araştırma başlatılanlar arasında Telsim’in şu andaki Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tunç’un yanı sıra Mehmet Taşaltın, Yaşar Akgün, Ömer Küçüközcan, Halil Özkentli ve Uğur Hayırlı bulunuyor. Cem Uzan, ABD’de daha önce de TMSF’nin yaptığı ihalelerde 4 radyo alan Kanadalı Canwest hakkında açmıştı.