BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Fransız PSG satıldı

Fransa'nın güçlü takımlarından Paris Saint Germain'in, 50 milyon euroya satıldı.

Abone ol

Fransa'da yayın yapan La Parisien Gazetesi, Fransa'nın güçlü takımlarından Paris Saint Germain'in, 50 milyon euroya satıldığını duyurdu.

Fransa'nın Le Parisien adlı gazetesinin internet sitesinde verilen haberde, Fransa Birinci Futbol Ligi'nin önde gelen takımlarından PSG'nin, kulübün uzun yıllardır sahibi olan Canal Plus adlı şirket tarafından 50 milyon euro karşılığında satıldığı ifade edildi. 1996 yılının Kupa Galipleri Kupası Şampiyonu PSG'yi satın alacak isimlerin ise, Fransa Birinci Ligi takımlarından Lille'in eski başkanı, Fransız iş adamı Luc Dayan ve aralarında Buffalo Grill adlı restoranlar zincirinin de bulunduğu bir çok işletmeye sahip olan ABD yatırım şirketi Colony Capital olduğu belirtildi. Her iki şirket de bugün Canal Plus'la bir ön sözleşme imzalayacak.

Canal Plus adlı TV yayın şirketinin PSG'yi satın alması ile birlikte kulübe son 15 yıl içerisinde milyonlarca euro tutarından yatırım yapılmış birçok yıldız oyuncu transfer edilmiş ancak 1994 yılından beri bir türlü şampiyonluğu ulaşılamamıştı.