BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.382,09
HABER /  GÜNCEL

'Uyuyan devi uyandıracağız'

Galatasaray'da kongre tansiyonu yükseliyor. Galatasaray başkan adayı Adnan Öztürk çok iddialı konuştu.

Abone ol

Galatasaray'da kongre tansiyonu yükseliyor. Manchester United ve Chelsea'nin eski CEO'su Peter Kenyon ile çalışacağını, Ali Dürüst'ü Futbol A.Ş.'nin başına geçireceğini açıklayan başkan adayı Adnan Öztürk,dün verdiği kahvaltıda da seçim bombalarına devam etti. Camianın duayen isimlerinden İnan Kıraç'ın birleşme önerisine soğuk bakan Öztürk, "Kıraç'a saygı duyuyoruz ama ne Adnan Polat'ın ne de benim ajandamda 'birleşme' yok" dedi.

HEDEF AVRUPA'DA İLK 10
"Uyuyan devi uyandırmak istiyoruz"ifadesini kullanan Öztürk, "G.Saray'ın mali problemi borcu değil, zararıdır. İki senedeki zararımız 135 milyon Dolar.Mali ve bütçe disiplini, stadın devreye girmesiyle, naklen yayın ihalesinin fiyatının artmasıyla G.Saray toparlanır ve Avrupa'nın ilk 10 kulübü arasına gireriddiasında bulundu. Kulübün 70 milyon Dolar borç için 300 milyon Dolar değerindeki varlıklarına ipotek konulduğunu anlatan Öztürk, "G.Saray logolu kağıdı bile çöpe atmam. Muhalefet gibi görünüyoruz ama Polat ve yönetimini hiçbir zaman eleştirmedik. G.Saray gelenekleri kuvvetli bir kulüptür. Ancak Genel Kurul gelişime, değişime ve pozitif yaklaşıma hiçbir zaman kayıtsız kalmaz" yorumunda bulundu. Başkan olursa ortalıkta dolaşmayacağını vurgulayan Öztürk, "Yönetime aldığım arkadaşlarım buraya meşhur olmak için gelmediler. G.Saray adına açıklamaları profesyoneller yapacak"ifadesini kullandı.

DERBİDE LOCADA OLACAK
Başkan seçilmesi halinde, seçimden bir gün sonra oynanacak Fenerbahçe derbisinde Protokol Tribünü'nde oturmayacağını dile getiren Öztürk, "Çünkü mazbatamı almamış olacağım. Yine eskisi gibi locamda maçı izleyeceğim. Ancak seyircisiz oynama cezası alırsak, başkan olma özelliğimi kullanabilirim" diye konuştu.