BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Uyuşturucu ilkokullara sıçradı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, esrar ve eroinin artık ilkokullara sıçradığını savundu.

Abone ol

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, esrar ve eroinin artık ilkokullara bile sıçradığını belirterek, okullardaki şiddete dikkat çekti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, sendika çalışmaları kapsamında geldiği Sinop'ta sendika üyeleri ile buluştu. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Türk Eğitim-Sen üyelerine hitap eden Şuayip Özcan, okullardaki şiddet olaylarına değindi.

Terör örgütlerinin okullara el attığını belirten Özcan, "Öyle sinsi planlar oynanıyor, öyle sinsi planlar yapılıyor ki, eli kalem tutması gereken körpecik beyinler bölücü terör örgütü işaretleri ve ellerinde taşlarla yürüyüp cam çerçeve indiriyor. Bir tarafta yine okulunda olması gereken o yavrular, para karşılığı terör örgütlerine pazarlanarak, alın terlerimizi ceplerimizden zorla alan kapkaçı olarak büyük şehirlere gönderiliyor. Öbür taraftan bakıyoruz okullarımızda şiddeti körüklüyorlar. Gelecekte 1980 öncesi gibi bir kaos ortamı oluşturmak istiyorlar. Bütün bunların temeline indiğiniz zaman, dış güçlerin ve payandaların parmakları olduğu görünüyor" dedi. Esrar ve eroinin 6 yaşına indiğini ileri süren Özcan, "Okullarımızda bir ay içerisinde 7 çocuğumuz can verdi, 70 kişi darp edildi. Büyük şehirlerde özellikle bayan öğretmen arkadaşlarımız, liselerden ilköğretimlere kaçmaya çalışıyor. Akşam karanlığına kalındığı zaman bayan arkadaşlarımız servis aracının okulun bahçesine alınması sonrası binebiliyor. Bu zamana kadar çok uyardık, araştırmalar, soruşturmalar yaptık.

Evlatlarımız elden gidiyor, ne olur bir masa etrafında oturup meseleleri çözelim dedik. Ama cevap alamadık. Bu gün bile konunun abartıldığı ileri sürülüyor. Yarın bu olayların önü alınmaz şekle girecek" diye konuştu.