BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Danıştay seçimleri ertelendi

Danıştay Başkanlığı için yapılan seçimlerde bugünkü turlar ertelendi. Başkanlık için 104 tur yapılmıştı.

Abone ol

Ender Çetinkaya'nın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı için yapılan seçimlerde bugünkü turlar ertelendi. Seçim için yeni turlara 17 Nisan Pazartesi günü devam edilecek.

Danıştay'dan yapılan açıklamaya göre, Danıştay İdari Dava Daireleri ve Vergi İdari Dava Daireleri'nin bugün ve yarın yapılacak gündem toplantıları nedeniyle seçimler 17 Nisan'a Pazartesi gününe bırakıldı.

Başkanlık için, bugüne kadar 4 gün süren, 26 tur seçim yapılmış, ancak Danıştay Genel Kurulu'nun salt çoğunluğu olan 48 oya ulaşılamadığı için sonuç alınamamıştı.

Danıştay Başkanı seçilebilmek için Danıştay'ın 95 üyesinin salt çoğunluğu olan en az 48'inin oyunun alınması gerekiyor. Seçimlerde, yapılan bir turun ilk üç oylamasında sonuç alınamazsa üçüncü oylamada en çok oyu alan iki aday bu turun dördüncü oylamasında yani finalinde yarışıyor, bu oylamada da sonuç alınamazsa başa dönülerek turlara devam ediliyor.

Başkanlık için 7 adayın katılımıyla başlayan seçimde 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, seçimin ikinci günü yarıştan çekilmişti. Başkanlık için, başkanvekilleri Tansel Çölaşan ve Gönül Önbilgin ile Danıştay 3. Daire Başkanı Gürsoy Gönenç, 4. Daire Başkanı Sumru Çörtoğlu, 5. Daire Başkanı Turan Falcıoğlu ve 9. Daire Başkanı Arif Yüksel yarışıyor.