BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu bağımlısı genç Başbakan’a seslendi

Adana’da, 19 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı bir genç, yakalandığı illetten kurtulmak için cip taktırması gerektiğini belirterek Başbakan’dan...

Abone ol

Adana’da, 19 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı bir genç, yakalandığı illetten kurtulmak için cip taktırması gerektiğini belirterek Başbakan’dan yardım istedi. Cipin 3 bin TL olduğunu belirten Özgür Turgut Buluter, “Kişiliğimi kaybettim bana yardım etsinler. İsterlerse sabah akşam yanlarında çalışırım. Borcumu öderim” diye feryat etti.
Tüm gençler gibi arkadaş kurbanı olan Özgür Turgut Buluter, 15 yaşında esrar içerek uyuşturucuya başladı. Kısa sürede önce hap daha sonra eroine başladı. AMATEM’e dört defa giden Buluter, bir defa tedaviye olumlu yanıt verdi ve uyuşturucuyu bıraktı. Ancak bu dört ay sürdü. Çünkü aynı arkadaş gurubu “son defa jübileni yap” diyerek Buluter’i tekrar kaldırdı. Artık dayanacak gücü olmadığını belirten Özgür Turgut Buluter, “Günden güne eridiğimi, günden güne öldüğümü hissediyorum” dedi.

“EVİMİN HIRSIZI OLDUM”
Buluter, uyuşturucu krizine girdiğinde evden para ve değerli eşyalar çalmaya başladığını ifade ederek şunları söyledi: “Benim kişiliğimde hırsızlık yoktu. Gerçekten kişiliğimi taşıyabilen bir insandım. Adım gibi özgürdüm. Ama bu eroine başlayınca kişilik denen hiçbir şey kalmıyor. Bir yalancıya dönüyorsun. Bir yalan söylüyorsun, o yalana kendin inanıyorsun ve başkalarını da inandırmaya çalışıyorsun. Evimin hırsızı oldum. Annemin altınlarını çaldım, babalığımın cebinden para çaldım, teyzemin evine gittim hırsızlık yaptım. Artık bunları düşündüğüm zaman bunalıma giriyorum. Kendimi öldürmeyi düşünüyorum.”

“ANNEMİN ŞAPKASI SOKAKTA HEP EĞİK”
“Eroini değil, hiçbir uyuşturucuyu hiçbir gencin, insanın, kardeşlerimin kullanmasını istemem” diyen Buluter, her şeyin sigarayla, esrarla başladığını söyledi. "Giderek dozaj yükseltiyorsun, ondan sonra hapa düşüyorsun sonra canın eroin istiyor" diyen Buluter, hiçbir insanın bu uyuşturucu bataklığına düşmesini istemediğini anlattı.
Uyuşturucuya düşen insanın hem kendine hem de ailesine çok çektirdiğini anlatan Buluter, şöyle konuştu: "Benim param, benim şöhretim, hiçbir şeyim olmasın yeter ki insanlar beni gördüğü zaman ‘eroin içmiş, yine geliyor’ demesin. Sokağa çıktığım zaman kafam eğik değil, göğsümü gere gere gezmek istiyorum. Annem sokağa çıktığı zaman şapkası hep yere eğik. İnsanlar annemi her gördüğümde ‘senin oğlun eroinci, senin oğlun uyuşturucu içiyor’ diyor. Anneme arkadaşları bile bir adım geride. Teyzelerim bile. Ben bu duruma kahroluyorum. Ama elimden gelen bir şey yok. Hata yaptım. Bu maddeye düştüm ama benim yaşım 19. Askerliğim geldi. Bırak askere gidecek gücü, benim bir kiloluk poşet kaldıracak gücüm yok. Dayanamıyorum artık. Tedavi olmak istiyorum, gücüm yetmiyor.”

“BANA YARDIM ETSİNLER SABAH AKŞAM YANLARINDA ÇALIŞIRIM”
Uyuşturucuyu bırakmak istediğini vurgulayan Özgür Turgut Buluter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyi araştırdım. İstanbul’da cip takıyorlar. Bir arkadaşım taktırdı. Şimdi içmiyor. Ama ona da 3 buçuk bin TL gerekiyor. Ben babamı bugüne kadar hiç tanımadım. Bir lira parası boğazımdan geçmedi. Annemin bu parayı karşılayacak durumu yok. Bana büyüklerim yardım etsin. Başbakanımızdan yardım istiyorum. Suriye’den milyonlarca insan geldi, milyonlarca insanı sahiplendiler. Benim masrafım sadece 3 buçuk bin TL. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bana da yardım etsin. Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’den yardım istiyorum." Eroini gerçekten bırakmak istediğini belirten Buluter, "Bu herkesin başına gelecek bir şey. Allah hiç kimseyi düşürmesin. Allah uyuşturucuya kimseyi düşürmesin. Kişiliğimi kaybettim bana yardım etsinler. İsterlerse sabah akşam yanlarında çalışırım. Borcumu öderim” diye konuştu.
Özgür Turgut Buluter, 3 buçuk bin TL ile bir insanın hayatının kurtulacağını belirterek "Ben hırsızlık yapmak, başkasının hakkını çalmak istemiyorum. Yalancı olmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)