BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  SAĞLIK

Uykudan önce badem yerseniz...

Uykusuzluk mu çekiyorsunuz? Kemik sorunlarımız mı var o zaman elmaelma.com'un bademin faydaları haberini mutlaka okuyun ve gece yatmadan önce bir miktar badem yiyin.

Abone ol

Uzmanlar yatmadan önce badem tüketiminin sağlığa oldukça faydalı olduğunun altını çiziyor. elmaelma.com'un haberine göre, genellikle uyku problemi yaşayanların sevineceği bir haber vereceğiz, eğer ki uyumadan önce badem yerseniz düzenli ve sağlıklı bir uyku için ek olarak yüksek bir yastık  ile uykunuza oldukça faydası bulunmaktadır. Gün içerisinde iş yerinde veya evlerde tüketilen kafein içerikli çay ve kahve tüketiminin yaklaşık olarak 8 saate kadar vücuttan etkisi gitmemektedir. Bu nedenle uyku kalitesini oldukça etkilemektedir.  Aynı zamanda uykuyu etkileyen etmenler arasında sadece çay ve kahve değil bunun yanında sigara ve alkolde oldukça uykuyu etkilemektedir.

Uykuyu etkileyen bir başka etmen ise akşam yemeğinin hemen ardından yenen tatlılardır. Uyku saatinize yakın yediğiniz şekerli lezzetli tatlılar sizi uykudan mahrum mahrum ediyor aynı zamanda! Uzmanlar akşam yemeğinin ardından yatmadan önce bir kaç tane badem tüketmenizi önermektedir. Bunun nedeni ise uyku saatine yakın tükettiğiniz yaklaşık olarak bir avucu geçmeyen çiğ badem oldukça yüksek oranda magnezyum içermektedir. Bu da demek oluyor ki uyku kalitenize çok büyük katkılarda bulunmaktadır.

OSTEOROPOZ'U ÖNLÜYOR

Badem, içerisinde bulundurduğu fosfor ile 'Osteoporoz' gibi yaşa bağlı sağlık sorunlarının başlamasını engellemektedir. Aynı zamanda kemik ve diş sağlığında dayanıklılık oranını arttırmaktadır. Bol bol badem tükettiğinizde içerisinde yine aynı şekilde barındırdığı magnezyum yaşanabilecek kalp krizi riskini azaltarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmektedir.

Kaynak: elmaelma.com