BIST 10.254
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.408,18
HABER /  POLİTİKA

Üskülden kurumlararası çatışma yorumu

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül kurumlararası çatışma iddialarını yorumladı

Abone ol

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Zafer Üskül, kurumlararası çatışma iddialarını yorumladı.

Mersin Silifke'de bulunan Üskül bir gazetecinin, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın, ''Artık kurumlar arası değil, kurum içi iktidar çatışmalarına şahit oluyoruz. Askeri darbe iddiaları havada uçuşuyor, suikast iddiaları konuşuluyor'' sözlerini hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

''Kurumlar arası çatışmanın olduğunu söylemek sanki böyle bir şeyi özlüyormuş gibi bir şey ifade ediyor benim için. Olmayan bir şeyi var gibi göstermeye çalışırsanız 'bunun olmasını mı istiyorsunuz' diye sorarlar.

Bizim Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımızla düzenli görüşmelerini yapıyor. Herhangi bir sorun varsa aralarında çözüm yollarını üretiyorlar. Ama sağda solda gazetelerde darbe planları okuyoruz. Bunlar olmuşsa, bu iddialar gerçekse ya da bu iddiaların gerçek olup olmadığının araştırılması gerekmiyor mu? Elbette gerekiyor. Bunun Türk Silahlı Kuvvetleriyle hükümet arasında bir çatışma konusu olduğunu söylemenin doğru bir tarafı yok. Kaldı ki bunlar iddiadır, bilmiyoruz henüz.

Bizim tavrımız hep şudur, bunu açığa çıkartacak olan yargıdır. Yargıya güvenmemiz gerekir. Yargıyla ilgili eleştirilerimiz olsa da olmasa da sonuç olarak bu ülkenin yargısına güvenmek zorundayız. Yargı olanı biteni inceleyecek, araştıracak, soruşturacak gerekiyorsa yargılayacak ve gerçeği ortaya çıkartacak. Bütün bu darbe iddialarının ortaya çıkması çıkmamasından iyidir. Hiç olmazsa neler yapılmak istendiği iddialarını biliyor insanlar. Herkes kendine göre bir değerlendirme yapıyor ve tabii asıl önemlisi de böyle iddialar gizli kalırsa araştırılamaz, ortaya çıktığı zaman yargı organları gerçeği araştırıp halkımıza aktaracaklardır.''