BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üsküdar'da özel sporcular yarıştı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "Özel Sporcular 4. Atletizm Yarışması", Burhan Felek Spor Kompleksi'nde gerçekleşti.

Abone ol

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "Özel Sporcular 4. Atletizm Yarışması" 1.000 özel sporcunun katılımıyla 6 Mayıs Perşembe günü Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nde yapıldı.

Özel Sporcular 4. Atletizm Yarışmaları öncesinde kortej yürüyüşü, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Özürlüler Mehter Takımı bir konser verdi. Konser sonrası Vali Yardımcısı Harun Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Daire Başkanı Hale Bacakoğlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara birer konuşma yaptılar. Mustafa Kara yaptığı konuşmada engelli sporcuların 1 yıl boyunca bu yarışmayı iple çektiklerini, kortej yürüyüşünden yarışmalara kadar her anının dolu dolu yaşadıklarını, aldıkları madalyaları ömür boyu sakladıklarını ifade etti.

Konuşmalar sonrası Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin işitme engelli öğrencileri kendilerine Türkiye Halk Oyunları Şampiyonası’nda birincilik ödülü kazandıran Artvin yöresi oyunlarını sergilediler. Daha sonra Türkan Sabancı Görme Engelliler İÖO öğrencisi Emre Kandemir bir flüt dinletisi sergiledi. Yarışmalar öncesi son olarak İstanbul Ticaret Odası Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri kurdele gösterisi sundular.

Gösterilerin ardından başlayan Özel Sporcular 4. Atletizm Yarışmalarına bedensel engelli, zihinsel engelli, görme engelli, işitme engelli ve otistik engelli olmak üzere 888 sporcu katıldı. İstanbul genelindeki 30 ilçeye kayıtlı 99 okuldan gelen sporcu öğrenciler 50 m, 100 m, 200 m. koşu, uzun atlama, 800 m ve 1500 m bayrak branşlarında kıyasıya mücadele ederken yarışmalara katılan tüm engelli sporcular madalya ile ödüllendirildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaların ilk yılında 344, ikinci yılında 472 engelli öğrenci yarışırken geçen yılki organizasyona 766 engelli sporcu katılmıştı.