BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.454,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayrampaşa'da Balkan kongresi başladı

Bayrampaşa Belediye Başkan Bürge, 3. Uluslararası Balkan Kongresi'nin açılış oturumuna katıldı.

Abone ol

Üçüncü Uluslararası Balkan Kongresinin açılış oturumuna katılan ve üst üste 4 kez seçim zaferi kazandığı Bayrampaşa ilçesinde yıllardır başarılı bir grafik çizen Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; Balkanlarda Osmanlı izlerinin silinmesinin mümkün olmadığını, bu bölgede eyleme geçilme zamanının geldiğini söyledi.

İlçe nüfusunun yaklaşık yarısı Balkan kökenli olan ve kendi ailesi de balkanlardan göç etmiş olduğu için bölgenin sorunlarını iyi bilen isimler arasında yer alan Başkan Bürge,bölgeden Osmanlı izlerinin silinmesinin mümkün olmayacağını belirterek, Türkiye'nin Balkanlara, Balkanlarında Türklere muhtaç olduğunu söyledi.

"Kardeşlik sınır tanımaz" diyerek oluşturduğu Bereket Konvoyu ile her yıl 8 Balkan ülkesinde 21 ayrı şehirde iftar ve kültür sofraları kurarak binlerce soydaş ve yurttaşa ulaşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge:’’Osmanlı'nın izlerini taşıyan Balkanlar,Türkiye için önemli bir sigortadır.Balkanlarda konuşma zamanı bitmiştir.Eylem zamanına geçmemiz lazım’’dedi.

Atılan adımların olumlu sonuçları doğurduğunun altını çizen Başkan Bürge: "Dün Sultan Murat'ın türbesinde koyunlar otluyordu.Eyleme geçildi ve türbe ihya edildi.Türbe şu an hak ettiği yerde. Balkanlar,huzur ve istikrarı yaşayabilmek için Türkiye'ye muhtaçtır. Balkanlar bize ne kadar muhtaçsa bizim de Balkanlara o denli ihtiyacımız var. Bu nedenle Balkan coğrafyasında artık daha fazla eyleme ihtiyaç olduğunu unutmamalıyız" şeklinde konuştu.