BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hoşgörüsüz kocaya 3 müebbet

İki çocuğunu öldürüp intihar eden Songül Toramantekin'in kocasına, 'İntihara yönlendirmek' suçundan 3 kez müebbet hapis cezası istendi!..

Abone ol

Adana'da, 2 çocuğunu öldürüp intihar eden annenin cinnetiyle ilgili davada, 'hoşgörüsüz' davranan koca için 'intihara yönlendirmekten' 3 kez müebbet hapis cezası istendi.

Songül Toramantekin (22), 16 Ekim 2009'da çocukları Sümeyye (3) ve Yasir'i (4) boğarak öldürüp intihar etmişti. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, koca Salih Toramantekin (27) hakkında, 'intihara yönlendirme sonucu 3 kişiyi kasten öldürmek' suçundan 3 kez müebbet hapis cezası istendi.

EŞİNE HOŞGÖRÜ GÖSTERMEDİ

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı: 

- 'Asabi bir yapıya sahip Salih Toramantekin, sürekli hoşgörüsüz davrandığı eşini, gezmesine izin vermediği gibi sürekli döverek tehdit etti. Songül Toramantekin, ruh sağlığı bozulduğu için bir kez ilaç içmek, bir kez de evin çatısına çıkmak suretiyle intihar girişiminde bulundu.' 

ARTAN ŞİDDET, İDDİANAMEDE

- 'Salih Toramantekin, ruh sağlığının bozulduğunu görmesine rağmen hiçbir girişimde bulunmadığı eşine, şiddeti artırdı. Daha sonra açtığı dönerci dükkanında, eşini çalıştırmaya başladı. Kocası tarafından darp edilen Songül Toramantekin, olay günü kocası,  baş sağlığı ziyareti için Kozan'a gitmesine izin vermeyince, babasının evinde kaldı. Girdiği bunalım sonucu 'hiç kimse ben ve çocuklarımın ölmesinden sorumlu değil' şeklinde bir not  yazan Songül Toramantekin, çocuklarını öldürüp sonra da intihar etti.'

Cinayet sonrası, Songül Toramantekin'in el yazısı, cinayet şüphesiyle incelenmişti. Şüphe üzerine gözaltına alınan kocası, 'Eşimin psikolojik sorunları vardı. Evlenmeden önce de intihara kalkıştığını söylemişti. Olayla ilgim yok' demişti.