BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  GÜNCEL

Uşak'taki sır intiharlar araştırıyor

Uşak'ta yılbaşından bu yana 7 intihar girişimi ölümle sonuçlandı

Abone ol

Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Tarkan Amuk, Uşak'ta son günlerde artan intihar olaylarını yakından gözlediklerini söyledi.

Tarkan Amuk düzenlediği basın toplantısında, son günlerde artan intihara teşebbüs olayları ile ilgili değerlendirmede bulundu. İntihara teşebbüs olayları ile ilgili istatistik bilgiler veren Dr. Tarkan Amuk son bir ay içinde yedi intihara teşebbüs olayının ölümle sonuçlandığını ifade etti.

İntihar olaylarını yakından gözlemlediklerini belirten Amuk, şunları söyledi:

''İlimizde son günlerde intihara teşebbüs olaylarında yaşanan artış dikkat çekicidir. Elimizdeki verilere göre yılbaşından bu yana Ocak'ta 32, Şubat'ta 22, Mart'ta 31, Nisan'da 34, Mayıs ayının ilk 10 gününde 16 intihara teşebbüs olayı yaşandı. Son bir ay içinde ise ne yazık ki yedi vatandaşımız intihar ederek yaşamını yitirdi. İntihar girişiminde bulunanların çoğunlukla ilkokul mezunu, 15-34 yaş aralığında ve çoğunlukla bayan olduğu gözlüyoruz. İntihar girişimleri nedenleri olarak karşı cinsle sorunlar, ruhsal hastalık ve ekonomik nedenler ön planda yer alıyor. İntihar girişimleri genellikle ilaç yutma yoluyla oluyor. Ayda iki veya üç civarında asılma yoluyla intihar girişimi gerçekleşiyor. Tüm bu verileri yakından takip ediyoruz.''

Dünyada ve ülkemizde intihar olaylarının giderek arttığına dikkat çeken Dr. Tarkan Amuk, 2000 yılında dünyada ölüm nedenlerine bakıldığında intiharların 13. sırada yer aldığını söyledi. Türkiye'nin intihar hızı düşük ülkeler arasında yer aldığını, ancak giderek sayının artığını ifade eden Amuk, ''İntihar bir halk sağlığı sorunudur. Dünyadaki intihar hızı ve Türkiye'de intihar hızındaki artışa bakılırsa intihar yalnızca psikiyatrları ilgilendiren bir sorun değil aslında bir halk sağlığı sorunudur. İntihara eğilimi olan kişilerin saptanması, gerekli değerlendirme ve müdahalelerin zaman kaybetmeden yapılması bu nedenle oldukça önemlidir'' dedi.