BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.449,74
HABER /  GÜNCEL

Asker PKK'nın inlerini imha ediyor

Tunceli'de teröristlerin kullandığı 11 sığınak imha edildi

Abone ol

Tunceli-Bingöl sınırında PKK'ya yönelik başlatılan bahar operasyonları devam ediyor. Operasyonlar kapsamında bulunan 11 sığınak imha edildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsal alanında hareket halinde oldukları belirlenen PKK'lılara yönelik İl Jandarma Komutanlığı ve 4.üncü Komando Tugayı'na bağlı birlikler tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 11 adet sığınak bulundu. Sığınaklarda patlayıcı madde ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Geçen ay Pülümür ilçesi kırsal alanında 7 kişilik PKK'lı grubun öldürülmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlar ve arazi arama tarama faaliyetleri esnasında, Pülümür ilçesine bağlı ve Bingöl sınırında bulunan Kızılmescit kırsal alanında düzenlenen operasyonlarda terör örgüte PKK'ya ait çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Konu ile ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "10-11 Mayıs 2011 tarihinde ilimiz Pülümür ilçesi Kızılmescit bölgesinde yapılan operasyon esnasında bir 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı madde ile içerisinde muhtelif gıda malzemeleri, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel doküman olan 11 adet sığınak bulunmuştur. PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar aralıksız devam ediyor." denildi.