BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uşak'ta internet gazetecisini vurdular

Uşak'ta eşiyle evine giderken silahlı saldırıya uğrayan bir internet sitesi sahibi yaralandı

Abone ol

Uşak'ta haber yayını yapan bir sitenin sahibi olan Kazım Şen, dün akşam saat 17.30 sıralarında eşiyle birlikte evine giderken T.U.'nun (24) silahlı saldırısına uğradı. İki ayağına 3 kurşun isabet eden Şen Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Uşak'ta, bir internet sitesi sahibinin silahla vurulmasıyla ilgili gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen eski MHP Uşak İl Başkanı Metin Deniz Savaş ile beraberindeki 3 kişi serbest bırakıldı. Olayın zanlısı olduğu iddia edilen şahıs ise tutuklandı.

ZANLI KISA SÜREDE YAKALANDI

Silahlı saldırı önceki gün meydana geldi. www.usak.tv adlı internet sitesinin sahibi Kazım Şen, eşiyle birlikte saat 17.30 sıralarında evine giderken T.U.'nun (24) silahlı saldırısına uğradı. İki ayağına 3 kurşun isabet eden Şen, ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri T.U'yu kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.
Uşak Devlet Hastanesi'ne gelerek Şen'in durumu hakkında bilgi alan İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, saldırının nedeninin henüz kesinleşmediğini ve soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini söyledi. Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş ise, Şen'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Uşaklı gazeteciler de Şen'i hastane odasında ziyaret etti.

YARALI ŞEN'İN İFADELERİ SONRASI ESKİ MHP UŞAK İL BAŞKANI VE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, her iki ayağından yaralanan Kazım Şen'in ifadesi doğrultusunda olaya karıştıkları iddia edilen N.A., C.A., N.Y. ve Metin Deniz S.'yi dün gece evlerinden alarak gözaltına aldı.
Adliyeye sevk edilen Metin Deniz Savaş ile diğer 3 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Kurşunlama olayının zanlısı T.U. ise, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"İFTİRA ETTİ, DAVA AÇACAĞIM"

Adliye çıkışında MHP'liler tarafından alkışlarla karşılanan Metin Deniz Savaş, olayla ilgisinin olmadığını söyledi ve Kazım Şen adlı şahsın kendisine iftira attığını öne sürdü. Savaş, "Kazım Şen, partim ve şahsımı bu olayın içerisine çekmeye çalışmaktadır. Hiçbir delile dayanmadan iftira etmiştir. Bu nedenle dün gece polis ifademe başvurmak üzere bizi evimizden aldı. Geceyi karakolda geçirdik. Bugün de savcılıkta ifade verdik. Olayla ilgimiz olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldık. Kazım Şen'e iftirasından dolayı dava açacağım Çünkü bizi, ilgimiz olmayan bir olayın içine çekmeye çalışmaktadır" dedi.