BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sürücü öldü, köpeği kurtarıldı

TEM otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında duran TIR'a arkadan çarpan minübüs şoförü hayatını kaybetti, araçtaki köpeği kurtarıldı

Abone ol

TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında, minibüsün park halindeki TIR'ın dorsesine çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Sıkışan yaralıyı kurtarmak için çalışmaya başlayan itfaiye ekipleri, minibüsten bir de yaralı köpek çıkardı.

Kaza, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 VM 0483 plakalı minibüsüyle Kavacık istikametine seyreden Mustafa Fevzi Erk, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında aracın kontrolünü kaybetti. Minibüs sürüklenerek yol kenarında park halinde olan TIR'ın 34 UOR 72 plakalı dorsesine çarptı. Hurdaya dönen minibüsün sürücüsü ağır yaralandı. Yanında bulunan eşi Yasemin Erk (55) ise olay yerinde yaşamını yitirdi.

KÖPEK KURTARILDI

Kazaya tanık olan vatandaşlar polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine itfaiye ekipleri de sevk edildi. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan sürücüyü kurtarmak için seferber oldu. Kurtarma çalışmaları sürürken minibüsün içinde yaralı bir köpek olduğu fark edildi. Araçtan çıkarılan köpek, sağlık ekiplerinin kontrolünden sonra veteriner kliniğine gönderildi. Sürücü Mustafa Fevzi Erk, yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından sıkıştığı yerden yaralı halde kurtarılarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden Yasemin Erk'in cesedini çıkarma çalışmaları bir süre daha devam etti. Araçtan çıkarılan Erk'in cesedi Beykoz Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kazaya tanık olan vatandaşlar, minibüsün hızlı olduğunu belirterek, "Yol boştu. Bir anda kontrolden çıkan minibüs TIR'ın dorsesine çarptı. Yardım etmek için kaza mahalline koştuk ancak kadın hayatını kaybetmiş sürücü de sıkışmıştı" dedi.
Kaza sırasında TIR'ın kabininde uyuduğunu söyleyen şoför Falyan Konak ise, "Beni uyandırarak kaza olduğunu söylediler. Aracı dinlenmek için yol kenarına park etmiştim. Kazanın nasıl olduğunu bilmiyorum" şeklinde konuştu.